Daugavpils universitāte sāk rezumēt iestājušos studentu skaitu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 14.augustā, Latgales lielākajā augstskolā – Daugavpils universitātē sāk rezumēt jaunu studentu uzņemšanas rezultātus. Dažu dienu laikā, no 14. līdz 16.augustam, topošie studenti slēgs līgumus ar augstskolu.

Parakstot šāda veida dokumentu, jaunais cilvēks ne tikai ir tiesīgs uzskatīt sevi par studentu, bet arī uzņemas ievērot augstskolas noteikumus – ievērot izvēlētās mācību programmas noteikumus, apmeklēt lekcijas utt.

DU Sabiedrisko attiecību menedžere Vita Vilevko Gorod.lv pastāstīja, ka precīzu iestājušos studentu skaitu būs iespējams paziņot pēc līgumu noslēgšanas ar visiem studentiem. Starp citu, šogad studentiem pirmkursniekiem mūsu universitāte piedāvāja 700 budžeta vietas piecās fakultātēs. Turklāt pastāv arī maksas mācību programmas, kurās ir paredzēta atlaižu sistēma.

Pēc Vitas Vilevko domām, studentu, kuri mācīs budžeta vietās, skaits šogad būs nedaudz mazāks. Tomēr nav pamata runāt par jauno cilvēku nevēlēšanos iegūt augstāko izglītību, drīzāk tas ir saistīts ar demogrāfisko situāciju. Kopumā DU 58 mācību programmās studē vairāk nekā 3 000 studenti, 2 000 no viņiem studē uz valsts rēķina.

Pagājušajā gadā Daugavpils universitātē vispieprasītākās bija bakalaura mācību programmās tādas specialitātēs kā Fizioterapija, Tiesību zinātne un Ekonomika.

Turklāt, pašlaik visi Daugavpils universitātes diplomi ir starptautiski atzīti. Minētais prestižais pielikums „Atzinības zīme” ir vienots visā Eiropas teritorijā un atvieglo augstskolu absolventu studiju, akadēmisko un profesionālo rezultātu novērtējuma procedūru, padara viņus mobilākus un konkurētspējīgus gan Latvijā, gan ārzemēs.

Rīgas Tehniskās universitātes Daugavpils filiālē pēdējo gadu laikā vispieprasītākās mācību programmas bijušas arhitektūra, uzņēmējdarbība un vadības zinātne.


Написать комментарий