Āboltiņa ar NVO vadītājiem diskutēs par sasniegumiem un izaicinājumiem parlamenta darbā

foto saeima.lv
foto saeima.lv

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) otrdien piedalīsies nevalstisko organizāciju (NVO) vasaras akadēmijā, lai dalītos ar parlamenta pieredzi sabiedrības līdzdalības veicināšanā un runātu par nākotnes izaicinājumiem.

Diskusijā ar NVO pārstāvjiem Āboltiņa akcentēs pēdējos gados paveikto parlamenta un NVO sadarbības pilnveidošanā, informēja Saeimas Preses dienests.

Saeimas spīkere uzsver, ka nozīmīga loma Saeimas darbā ir sabiedrības iesaistei. Par ikgadēju tradīciju kļuvis Saeimas un NVO forums, sabiedriskās organizācijas piedalās komisiju darbā, parlamentā regulāri notiek arī diskusijas un konferences par sabiedrībā aktuālām tēmām. Sadarbībā ar NVO pārstāvjiem pilnveidota Saeimas mājaslapa, ieviešot tajā vairākus jauninājumus. Tāpat Saeima organizē dažādus pasākumus ar jauniešu piedalīšanos – šogad jau otro reizi sadarbībā ar NVO parlamentā notika Jauniešu Saeima, kuras dalībniekiem bija iespēja izprast likumdevēja darba specifiku un no Saeimas tribīnes uzrunāt vienaudžus.

Vasaras akadēmiju NVO pārstāvjiem organizē biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse", lai nodrošinātu profesionālu NVO izaugsmi.

Vasaras nometne notiek līdz 17.augustam Allažu pagasta "Mauriņos".


Написать комментарий