Stankevičs: Latvijas cilvēkam visvairāk trūkst mēra sajūta tieksmē pēc materiālajiem labumiem un baudām

foto lvportals.lv
foto lvportals.lv

Mūsdienu Latvijas cilvēkam visvairāk pietrūkst mēra sajūta gan vēlmē pēc materiālajiem labumiem, gan nevaldāmā tieksmē pēc dažādām baudām, šādu viedokli intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" pirms šajās dienās gaidāmajiem Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā pauž Rīgas arhidiecēzes arhibīskapu metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

"Ja visu drīkst, vēlme kļūst nevaldāma un beigās tikai rada iekšēju tukšumu un depresiju. Šo iztrūkumu var kompensēt vienīgi Dieva klātbūtne, Viņa mīlestība," uzskata Stankevičs.

Taujāts, kas patlaban ir sabiedrības lielākā nelaime, arhibīskaps pauž, ka tā, viņaprāt, ir nepareiza brīvības izpratne un tās sajaukšana ar visatļautību. "Laimes meklēšana tur, kur tās nav," lēš arhibīskaps.

Savukārt, taujāts par sabiedrības vēlmju ignorēšanu no politiķu puses, Stankevičs, akcentē, ka to sekmējusi cilvēku pasivitāte.

"Cilvēku pasivitāte ir sekmējusi iespēju ignorēt tautas vēlmes, jo ilgu laiku politiķiem ir bijusi pieredze, ka var rīkoties pēc saviem, nevis pēc vēlētāja ieskatiem, un ka par savu rīcību pēc tam nav jāatskaitās. Visu laiku blakus ir eksistējušas it kā divas pasaules – tie, kuri lemj, un mēs, kuri neko nevaram šajā procesā ietekmēt. Jo ātrāk sapratīsim, ka varam, jo saliedētāki būsim, jo mazāka iespēja būs ar mums manipulēt," uzskata Stankevičs.


Написать комментарий