Latvijas U-18 basketbolisti pieveic Krievijas vienaudžus

foto FIBA Europe
foto FIBA Europe

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase pirmdien Liepājā Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē ar rezultātu 70:64 (16:17, 14:16, 27:15, 13:16) uzvarēja Krievijas vienaudžus.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 11 gūtiem punktiem bija Iļja Gromovs, bet ar desmit punktiem izcēlās Rihards Adiņš.

Pirmajās divās ceturtdaļas abas komandas spēkojās līdzīgi, tomēr nelielā vadībā visu laiku turējās Krievija, bet pēc pirmā puslaika Latvijas izlase zaudēja ar 30:33. Arī lielāko trešās ceturtdaļas daļu Krievija saglabāja pāris punktu pārsvaru, bet minūti un 50 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām Latvijas komandai izdevās pārņemt vadību (49:48). Pirms mača noslēdzošās ceturtdaļas Latvijai jau bija deviņu punktu pārsvars (57:48), bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām latviešu pārsvars bija sasniedzis 14 punktu atzīmi - 64:50.

Cīņas turpinājumā Krievijas jaunie basketbolisti veica izrāvienu un pietuvojās līdz 62:65, taču ne uz ko vairāk Krievija šajā spēlē nebija spējīga, piedzīvojot zaudējumu.

Vēl vienā F apakšgrupas pirmās kārtas mačā pirmdien Slovēnijas izlase ar 84:81 (24:23, 18:21, 13:15, 29:22) pieveica Bulgāriju.

Otrā posma turpinājumā otrdien Latvijas izlase tiksies ar Horvātiju, bet trešdien spēkosies ar Slovēniju.

Pašlaik F grupas kopvērtējumā pa divām uzvarām ir Horvātijai, Bulgārijai un Latvijai, Krievijas un Slovēnijas kontā pa vienam panākumam, bet ar diviem zaudējumiem cīnās Turcija.

Kā ziņots, pirmā posma C apakšgrupā Latvijas izlase ar 58:54 pārspēja Franciju, ar 73:65 apspēlēja Turciju un ar 58:69 zaudēja Bulgārijas vienaudžiem, grupā ierindojoties otrajā vietā, bet uz otro posmu līdzi ņemot vienu uzvaru un vienu zaudējumu.

Pēc viena apļa turnīra pirmā posma grupu trīs spēcīgākās komandas iekļuva otrajā posmā. Tajā C grupas trīs komandas ar D grupas trim labākajām vienībām cīnās par vietu ceturtdaļfinālā, kurā iekļūs F apakšgrupas četras spēcīgākās vienības.

Izslēgšanas cīņas komandas aizvadīs Viļņā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas U-18 basketbolisti aizpagājušās nedēļas beigās aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Itālijas vienaudžiem. Pirmajā cīņā U-18 basketbolisti ar rezultātu 62:77 piekāpās Itālijas vienībai, tomēr otrajā mačā spēja revanšēties, izcīnot uzvaru ar rezultātu 61:59.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Edgars Štelmahers, Dmitrijs Brizgalovs, Elvis Endzels, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Toms Leimanis, Iļja Gromovs, Roberts Krastiņš, Rihards Adiņš, Česlavs Mateikovičs, Rolands Šmits.


Написать комментарий