Sieviete ar 109 gadus vecu 'Oldsmobile' šķērsos ASV

publicitātes foto
publicitātes foto

Lielbritānijas iedzīvotāja Džoja Reinija nākamā gada pavasarī plāno šķērsot ASV ar 109 gadus vecu "Oldsmobile Curved Dash". Ceļojumā paredzēts kopumā veikt vairāk nekā četrarpus tūkstošus kilometru. Šādu attālumu no ASV rietumu līdz austrumu krastam kundze plāno veikt mēneša laikā.

Automobilis, ar kuru Džoja dosies ceļojumā no Losandželosas uz Deitonbīču, izgatavots 1904. gadā. Tā dzinējs attīsta septiņu zirgspēku jaudu, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 32 km/h.

Uz ASV viņa dosies nākamā gada 14. aprīlī, bet finišs plānots tā paša gada 15. maijā. Gatavošanās nolūkos Džoja ar savu 109 gadus veco spēkratu šāgada novembrī piedalīsies 100 kilometru braucienā no Londonas līdz Braitonai.

Šo braucienu kundze veiks par godu savam dzīvesbiedram Trevoram Halkam, kurš nomira 2010. gadā ar vēzi. Tāpat ceļojuma laikā Džoja plāno savākt ap 30 tūkstoš dolāru, ko ziedot "Cancer Research UK" organizācijai, kas pēta veidus cīņai ar vēzi.

Džoja ir autosporta cienītāja, kura ir arī piedalījusies dažādās sacīkstēs, pamatā garu distanču rallijreidos. Turklāt Džojai ir pundura sindroms, un viņa ir biedre britu autosporta asociācijā cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

"Oldsmobile Curved Dash" modelis tika ražots periodā no 1901. līdz 1907. gadam. Kopumā tika izgatavoti 19 tūkstoši tamlīdzīgu automobiļu, kuriem tolaik cena bija 650 dolāru –, mūsdienu naudas vērtībā tas būtu aptuveni 15 tūkstoš dolāru.


Написать комментарий