Jēkabpilī uz aizsargdambja Daugavas labajā krastā izvietoti jauni informatīvie stendi

foto jekabpils.lv
foto jekabpils.lv

Jēkabpils tūrisma informācijas centrs ar Jēkabpils vēstures muzeja informatīvu atbalstu īstenojis biedrības „Daugavas savienība” projektu “Daugavas ūdensceļš”, informē Jēkabpils pašvaldība. 

Projekta rezultātā uz Daugavas aizsargdambja upes labajā krastā ir izvietoti seši stendi, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem pastaigājoties pa promenādi sniegs ieskatu par Daugavas ūdensceļa kultūrvēsturisko mantojumu un Daugavas nozīmi Jēkabpils un Krustpils pilsētu vēsturē. Tie vēsta par to, kā cēlusies Jēkabpils un Krustpils, kā Daugavas krastos dzīvojuši zvejnieki, kā izskatījusies un darbojusies pārceltuve Daugavas abos krastos u.c. Informācijas stendus papildina senas fotogrāfijas no muzeju un kolekcionāru krājumiem. Stendi sagatavoti latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

Projekta kopējās izmaksas ir 1160,00 Ls, no kuriem 500 Ls ir biedrības „Daugavas savienība” finansējums, bet 660 Ls Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums. Jēkabpils tūrisma informācijas centrs šāda veida stendus plāno izvietot uz Daugavas aizsargdambja arī upes kreisajā krastā.


Написать комментарий