«Lokomotīve» izsēj +8, piedzīvojot pirmo neveiksmi savā trekā

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Polijas 1. spīdveja līgā pagalam drūms vakariņš izvērties Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejistiem un visiem tās atbalstītājiem. Pirmo reizi sezonā savā trekā tika zaudēts, pie tam sacensību gaitā mūsējie bija vadībā ar astoņu punktu handikapu, tomēr uzvarēja Grudzjoncas "GTŽ" ar rezultātu 50:40.

Grudzjoncas komandai uzdevumi ir krasi atšķirīgi no daugavpiliešiem. Ja mūsējie savu pamatuzdevumu (tikšana četriniekā) jau ir izpildījuši, grudzjonciešiem ir jātiek labāko divu klubu pulkā, lai cīnītos par vietu Polijas Ekstralīgā. Pirmajā posmā daugavpilieši savā trekā uzvarēja ar 47:43, bet viesos kapitulēja ar 37:53. Viegla cīņa nebija gaidāma, tomēr sākums iepriecināja.

Jau pirmajā braucienā polim Adrianam Osmuļskim aizdegās mocis, ko izmantoja Ivans Pļešakovs pārī ar Andžeju Ļebedevu - 4:2. Otrajā braucienā viesi izlīdzināja rezultātu, bet tad visā krāšņumā sevi pieteica Vjačeslavs Giruckis, izcīnot divas uzvaras pēc kārtas. Tam pa vidu dubultpanākums Ļebedevam ar Romānu Považniju, kas pēc septiņiem braucieniem deva pieklājīgo +8 - 25:17.

Divi neveiksmīgi braucieni un jau 27:27. Podžuks ar Girucki vēl vienu reizi mūsējos izvirzīja vadībā (31:29), bet turpinājums bija ļoti bēdīgs. Pirms izšķirošajiem diviem braucieniem 36:42, tādējādi, lai izcīnītu uzvaru, bija jāizcīna divi panākumi ar 5:1. 14. braucienā "Loko" tam bija ļoti tuvu, taču pēdējā virāžā pirmajā vietā braucošo Ļebedevu pievīla mocis - iespējamās uzvaras ar 5:1 vietā sanāca zaudējums ar 2:4. Tāds pats iznākums arī pēdējā braucienā, un summā 40:50.

Neviens braucējs nespēja visas sacīkstes aizvadīt stabili. Deviņus punktus ieguva Podžuks, par vienu mazāk Považnijs, pa septiņiem šoreiz Maksam un Giruckim, bet tikai seši Ļebedevam. Pļešakovs pievienoja vēl divus, bet vakardienas jubilārs Karavackis - vienu.

Viesiem, neskatoties uz kritienu vienā no braucieniem, viens no labākajiem ar 10+1 punktu bija Norberts Košcjuhs, 11 punkti Deivijam Vatam, bet 10+2 Hansam Andersenam.

Šis bija "Lokomotīves" pirmais zaudējums savā trekā. 19. augustā pie mums viesos Ļubļinas braucēji. Šovakar Ļubļinā paredzētā cīņa starp vietējo komandu un Gņezno "Start" nenotika lietus dēļ.

13.08.2012 , 13:15

sportacentrs.com


Написать комментарий