Dienvidāfrikā protestētāji bloķē galveno ceļu uz Keiptaunu

foto panoramio.com
foto panoramio.com

Demonstranti, uzslejot barikādes no degošām riepām, piektdien Dienvidāfrikā bloķējuši valsts nozīmes lielceļu, kas ved uz Keiptaunu, ziņo vietējie mediji.

Lai izklīdinātu vairākus simtus cilvēku lielo pūli, kas pieprasīja uzlabot sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti, policija pielietoja gumijas lodes un asaru gāzi. Protestētāji savukārt policistus apmētāja ar tā dēvētajiem Molotova kokteiļiem.

Demonstranti uz laiku bloķēja arī ceļu, kas ved uz Keiptaunas starptautisko lidostu.

Policija vēsta, ka šobrīd lielceļš ir atbrīvots, bet 62 cilvēki ir aizturēti. Vēl aptuveni 500 protestētāju padzīti no patvaļīgi uzslieto graustu ciemata blakus šosejai N2.

Keiptaunas varasiestādes nekārtību celšanā vaino valdošās partijas "Āfrikas Nacionālais kongress" (ANC) jaunatnes organizāciju, kas draudējusi padarīt pilsētu nepārvaldāmu.

Rietumkāpa un tās galvaspilsēta Keiptauna ir attiecīgi vienīgā Dienvidāfrikas province un lielpilsēta, kur pie varas ir opozīcijā esošā Demokrātiskā alianse (DA).

DA līdere un Dienvidkāpas premjerministre Helēna Zille, kā arī Keiptaunas mērs Patrīcija de Lille pagājušajā nedēļā iesniedz pret ANC un tā jaunatnes organizāciju kriminālprasību par iebiedēšanu un aicinājumiem uz nemieriem.


Написать комментарий