„Latvija nevēlas atzīt problēmas”: eksperts par Latvijas Ārlietu ministrijas lēmumu attiecībā uz diviem politologiem 1

foto citariga.lv
foto citariga.lv

Latvijas Ārlietu ministrijas lēmums liecina par pašreizējās varas vājumu oficiālajā Rīgā, ziņu aģentūras „REX” korespondentam paziņoja Valsts domes komitejas Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) lietās Ekspertu padomes loceklis Inokentijs Adjasovs, komentējot Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu attiecībā uz izdevniecības nama „Regnum” prezidenta Modesta Koļerova un izdevniecības nama „Regnum” galvenā redaktora vietnieka Igora Pavlovska pasludināšanu par „persona non grata”.

„Latvijas pašreizējo varas orgānu lēmums šajā paradigmā ir loģisks. Tā ir kārtējā problēmu saasināšana un nevēlēšanās atzīt esošās problēmas latviešu un krievu iedzīvotāju savstarpējās attiecībās, tas liecina par pašreizējās varas vājumu Rīgā. Latvijas varas orgāni kārtējo reizi demonstrē savu vājumu, jo runa ir par diviem politologiem – ko gan viņi varētu nodarīt it kā nostabilizētajai Latvijas politiskajai sistēmai?! Latvijas varas orgāni vienkārši nevēlas atzīt problēmas. Tie cenšas tikt galā ar sekām, nevis ar iemesliem”, - ir pārliecināts Adjasovs.

Viņaprāt, šis incidents varētu ietekmēt Krievijas un Latvijas savstarpējās attiecības: „Protams, tas radīs provokācijas valstu attiecībās – piemēram, sāksies abpusēji pārmetumi. Taču, kamēr nav atrisināti bāzes jautājumi, diez vai attiecības varētu uzlaboties, pat neskatoties uz Latvijas vēlēšanos attīstīt ekonomisko sadarbību. Skaidrs, ka Maskava kārtējo reizi varēs paziņot par savām pretenzijām pret Rīgu”.
Atgādināsim, ka 8.augustā Latvijas Ārlietu ministrija pasludināja par „persona non grata” izdevniecības nama „Regnum” prezidentu Modestu Koļerovu un izdevniecības nama „Regnum” galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski. Saskaņā ar Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvju ziņojumiem, šis lēmums tika pieņemts, balstoties uz Latvijas varas orgānu rīcībā esošo informāciju par Koļerova un Pavlovska darbībām, kas tika vērstas pret „valsts teritoriālo vienotību un ekonomisko drošību”.


Написать комментарий

Tiesi shie raksti rada konfliktu starp Valsts iedzivotajiem.
Visi ir lietas kursa par krievu okupaciju, bet sim veca rezima propagandetajam vel joprojam nav pielecis.