Rēzeknē atklās rekonstruēto centra rajona katlu māju

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Trešdien, 8. augustā plkst. 13.00 notiks Rēzeknes centra rajona (Rīgas ielā 1) katlu mājas svinīga atklāšana. Uzņēmums „Rēzeknes siltumtīkli” aicina visus interesentus uz rekonstruētās katlu mājas atklāšanu, portālu gorod.lv informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rekonstrukcijas darbi Rēzeknes centra rajona katlu mājā sākušies pagājušā 2011. gada vasarā. Gada laikā veikta pilna katlumājas rekonstrukcija, vecie mazuta katli ir nomainīti pret mūsdienīgiem un ļoti ekonomiskiem dabasgāzes katliem. Tagad centra rajona katlumājā darbojas trīs jauni ūdens sildāmie katli ar jaudu 16,4 MW katrs, jauni ūdens cirkulācijas sūkņi un citas tehniskās iekārtas, kas nepieciešamas kvalitatīvai katlu mājas darbībai, kā arī ir izremontētas un labiekārtotas katlumājas telpas.

Pateicoties jauno katlu uzstādīšanai, samazināsies dabas gāzes un arī elektroenerģijas patēriņš. Nākotnē plānots izbūvēt koģenerācijas iekārtas Rēzeknē, kuras ļautu izmantot dabasgāzi kā siltumenerģijas, tā arī elektroenerģijas ražošanai. Ir aprēķināts, ka ieviešot tādus jauninājumus, radīsies iespēja paaugstināt siltumenerģijas ražošanas efektivitāti un samazināt siltumenerģijas ražošanas tarifu Rēzeknes pilsētā. Projekta realizēšanai a/s "Rēzeknes siltumtīkli" paņēma kredītu 1 300 000 latu apmērā, pārējais finansējums ir a/s "Rēzeknes siltumtīkli" līdzekļi. Tātad, jauno 2012./2013. gada apkures sezonu Rēzekne sagaidīs ar visām pilnībā rekonstruētām katlumājām.


Написать комментарий