1975.gada dzimušais vīrietis ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.

Negadījums noticis paraplānu sacensību laikā, aģentūru LETA informējis sacensību organizētāja pārstāvis Mihails Vavilovs. Paraplānu vadījis pieredzējis pilots, - negadījums noticis, pilotam neveiksmīgi piezemējoties. Patlaban cietušā dzīvībai briesmas nedraud, sacīja Vavilovs, taču sīkākus komentārus nevarēja sniegt.

Latvijas Paraplanierisma federācijas (LPF) pārstāvis Andrejs Puķītis skaidroja, ka sacensību "Latvijas XC kauss "Fun Cup"" formāts ir maršrutlidojumi ar paraplānu. Sacensību dalībniekiem ir jālido pa konkrēti maršrutu un jānokļūst pēc iespējas vairāk kontrolpunktos. Maršrutu, kontrolpunktu daudzumu un secību katrs pilots plāno pats.

Komentējot notikušo negadījumu, Puķītis sacīja, ka pilota vadītais paraplāns, visticamāk, distances beigās iekļuvis rotorā jeb lejupejošās gaisa plūsmās un nav varējis veiksmīgi nosēdināt paraplānu. Paraplāns un viss sacensībām nepieciešamais inventārs ir cietušā pilota personīgais īpašums, atklāja Puķītis. Viņš arī norādīja, ka cietušais pilots ir no Latvijas.

Savukārt Rīgā, Maskavas ielā, 1987.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu ietriecies stāvošā autobusā "Solaris". Mašīnas vadītājs nogādāts slimnīcā, bet pasažierim medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas un viņš palaists mājās.