Ko panāk ar sadarbības projektiem?

foto Sociāla parvalde
foto Sociāla parvalde

Gadu atpakaļ Daugavpils Sociālo lietu pārvalde parakstīja partnerattiecību līgumu ar Rīgas sabiedrisko organizāciju „Avolina”.

Līgums bija saistīts ar piedalīšanos kopīgā projektā par alternatīvo sociālo pakalpojumu sniegšanu Daugavpils pilsētā. Projektu atbalstīja Eiropas Savienības fonds un bērnu nama-patversmes „Priedīte” (kurš atrodas netālu no „Daugavpils reģionālā slimnīca”) pagrabtelpā tika atklāts Sociālās rehabilitācijas centrs „Avolina”. Veikts remonts, iekārtotas telpas, iegādātas mēbeles un viss nepieciešamais instruments.

Pieprasītai sociālās rehabilitācijas pakalpojums tiks sniegts divu gadu garumā bez maksas. To nodrošinās speciālistu komanda: ergoterapeits, psihologs, ģimenes ārsts, fizioterapeits, un divi sociālie darbinieki. Projekta ietvaros speciālistu pakalpojumus varēs saņemt pensionāri un invalīdi pēc pārciestā infarkta vai insulta.

Divu organizāciju vadītāju darba tikšanās rezultātā radās jauni kopīgi plāni, kuri neskar šī projekta mērķus un uzdevumus, taču ir saistīti ar bērnu ar īpašām vajadzībām, bezdarbnieku, sabiedrisko organizāciju, kuru darbība notiek uz Sociālās aprūpes un rehabilitācija dienas centra bāzes interesēm. Bija organizētas ergoterapeita tikšanās ar Dienas centra personām ar garīga rakstura traucējumiem bērnu ir ar īpašām vajadzībām radiniekiem. Informatīvā tikšanās Dienas centrā (Liepājas ielā 4) parādīja, ka alternatīvie sociālie pakalpojumi ir pieprasīti plašāk nekā tas ir paredzēts viena projekta ietvaros. Darba rezultātā izstrādāts līgums Sociālo lietu pārvaldes sadarbībai ar sabiedrību „Avolina” par rehabilitācijas kabineta darbību Dienas centrā (Liepājs ielā 4) ar alternatīviem sociālajiem pakalpojumiem priekš bezdarbniekiem un bērniem ar īpašām vajadzībām. Speciālisti pieņem klientus otrdienās no plkst.14.00 līdz 17.00 Dienas centra otrajā stāvā, bet ar bērniem un viņu piederīgajiem nodarbojas citā Centrā- Arhitektu ielā 21. Pavisam nesen tika atvērts rehabilitācijas kabinets, bet darbu ar bērniem uzsāka agrāk un jau ir redzami ergoterapeita darba rezultāti, par ko pastāstīja viena no Dienas centra klienta vecmāmiņām.

Kārtējo reizi, ierodoties uz nodarbībām, rīdzinieki piedāvāja atbalstīt starptautisko akciju-festivālu „Laimīgā ģimene” ar Latvijas ergoterapeitu asociācijas atbalstu organizējot nodarbības ar ģimenēm pirms pasākuma, bet paša festivāla laikā aktīvi darbojoties sektorā „Veselības māja”.

Veiksmīgi projekti rada jaunas vērtīgas iniciatīvas.