Uz Aglonu dodas pirmie svētceļnieki

foto ventasbalss.lv
foto ventasbalss.lv

Pirmie svētceļotāji no Liepājas, Ventspils un pat Klaipēdas jau devušies uz Aglonu, un vakar viņiem pievienojās arī Rīgas un Valmieras katoļi. Rīdziniekus Svētajā Misē vakar agrā rīta stundā svētceļnieku gaitā pavadīja arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Šogad pirmo reizi uz Aglonu svētceļojumā devušies ticīgie no Lietuvas pilsētas Klaipēdas, lai vienotos kopējā lūgsnā ar Latvijas ticīgajiem. Aizvadītās nedēļas nogalē piedalīties Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos devās svētceļnieku grupas no Liepājas un Ventspils.

Pašlaik svētceļnieku pulks mērāms desmitos – liepājnieku grupā pieteikušies vairāk nekā 30 dalībnieku, ceļu no Ventspils mēro apmēram divi desmiti gājēju, un viņu pulks līdz Aglonai papildināsies. Lietuvieši prognozējuši, ka līdz Aglonai varētu nonākt apmēram 40 svētceļnieku no viņu grupas. Plānots, ka 7. augustā viņi ieradīsies Panevēžā, kas atrodas pusceļā starp abu valstu galvaspilsētām – Viļņu un Rīgu. Sestdien, 11. augustā, lietuviešu svētceļnieki varētu nokļūt līdz Zarasiem, 12. augustā – Daugavpilī un 14. augustā caur Višķiem ierasties Aglonā.

Sestdien, 4. augustā, svētceļojumu sāks Gulbenes katoļu draudzes grupa, un tā apmeklēs vietas, kas saistītas ar priestera – mocekļa Vladislava Litaunieka dzīvi. Dienu vēlāk svētceļojumā ar velosipēdiem dosies Rīgas Augstākā Reliģijas zinātņu institūta studenti un pasniedzēji, paredzot veikt 40 kilometrus dienā. Svētceļojums būs veltīts augstskolas 20 gadu jubilejai, vēsta mājas lapa www. catholic.lv.

Katoļticīgo gada vislielākie svētki notiks 14. un 15. augustā, bet jau svētdien, 5. augustā, Aglonas bazilikā sāksies pirmie svētkiem veltītie dievkalpojumi: pulksten 10 – rīta Svētā Mise, pulksten 11 – Rožukronis, pulksten 12 – dienas Svētā Mise un pulksten 19 – vakara Svētā Mise, bet pulksten 14.30 Aglonas kapsētā sāksies kapusvētki.


Написать комментарий