No augusta sākuma Daugavpilī testa režīmā darbojas videonovērošanas sistēma

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lai paaugstinātu drošības līmeni Daugavpilī, pirms diviem gadiem tika izstrādāta pilsētas videonovērošanas programma, bet pagājušā gada rudenī Pilsētas dome noslēdza līgumu ar SIA „Belam Riga” par videonovērošanas kameru ierīkošanu dažādos pilsētas mikrorajonos. No augusta sākuma videonovērošanas sistēma sāka darboties, tiesa, pagaidām testa režīmā.

Signāls no 55 videokamerām, kuras ir ierīkotas 28 vietās, nonāks uz vienotu novērošanas pulti, kas atrodas Pašvaldības policijā. Kā jau tika ziņots, no pilsētas budžeta videonovērošanas posteņa organizēšanai tika piešķirti 25 870 lati. Posteņi diennakts laikā apkalpos 9 pašvaldības policijas darbinieki, kuru darba algām laika posmā no šī gada 1.augusta līdz 31.decembrim tiek plānots izmaksāt aptuveni 14 400 latus (vidēji 300 lati katram darbiniekam ik mēnesī).

Sakarā ar videokameru ierīkošanu tiek plānots, ka policijas darbinieku izbraukumu skaits pilsētā tiks palielināts, tāpēc darba pienākumu pildīšanai policijas darbinieki varēs nobraukt aptuveni 100 papildus kilometrus dienā.

Līdz ar videokameru ierīkošanu pilsētas centrs un cietoksnis tiek novēroti pilnībā un daļēji – arī citi mikrorajoni. Kameras no skolām, kas tika ierīkotas eiroprojekta ietvaros, arī tiks iekļautas kopējā videonovērošanas sistēmā.

Tiek plānots, ka ierīkotajai sistēmai būs vairākas iespējas, nākotnē to varēs modernizēt, piemēram, lai pēc numura noteiktu meklēšanā esošo automašīnu un pēc sejas – policijas meklēšanā esošo personu.

Pēc videonovērošanas sistēmas pārbaudes, tā sāks darboties parastajā režīmā.


Написать комментарий