ZM ar zemniekiem diskutēs par lauksaimniecības nākotni

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Trešdien notiks diskusija "Lauksaimniecības nozares izaicinājumi", kurā zemkopības ministre Laimdota Straujuma, ministrijas speciālisti, zinātnieki un lauksaimnieku nevalstisko organizāciju pārstāvji diskutēs par lauksaimniecības un lauku nākotni, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Diskusijas pamattēmas būs lauksaimnieciskās ražošanas un saimniekošanas attīstība un zemes apsaimniekošana. Tāpat puses pārrunās attīstības iespējas un izaicinājumus Eiropas Savienības nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam.

Zemkopības ministrijas speciālisti, zinātnieki un lauksaimnieki diskutēs par to, kādi pasākumi būtu jāīsteno, lai celtu darba ražīguma un ienākumu līmeni lauksaimniecībā, kāda būtu optimālā lauksaimniecībā izmantojamās zemes pielietošana, kas būtu pilnveidojams kooperācijā un citiem jautājumiem.

"Esmu gandarīta, ka lielu interesi par līdzdalību, viedokļa un priekšlikumu paušanu šajā diskusijā ir paudušas daudzas Latvijas lauksaimnieku nevalstiskās organizācijas. Zemkopības ministrijai ir būtisks lauksaimnieku redzējums par lauksaimniecības attīstības iespējām nākotnē," sacījusi Straujuma.

Diskusija notiks Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā Ozolniekos, Jelgavas novadā.


Написать комментарий