Papildus līdzekļi no budžeta tiks izmantoti Daugavpils labiekārtošanai un projektu tehniskās dokumentācijas izstrādei

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti apstiprināja pilsētas budžeta grozījumus, pamatojoties uz nodokļu iemaksām un no valsts saņemtajiem transfēriem. Kopumā ienākumu daļa tika palielināta par 1 116 301 latiem, kuri tika sadalīti dažādu pašvaldību struktūru vidū.

Tradicionāli grozījumi skara arī pilsētas komunālo jomu. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka piešķirtie papildus līdzekļi tiks izmantoti, lai pilsētā veiktu nepieciešamos darbus. Komunālās saimniecības pārvalde saņems papildus līdzekļus 181 tūkstošu latu apmērā. Šo līdzekļu daļa tiks izmantota ceļu būvdarbiem, apzaļumošanas, apgaismojuma un pilsētas labiekārtošanas darbiem. Tiek paredzēti arī līdzekļi kapu apsaimniekošanai, strūklaku apkalpošanai utt.

Saskaņā ar budžeta grozījumiem papildus 45 tūkstoši latu tiks piešķirti ar ES finansējumu saistīto tehnisko projektu izstrādei. Tiek plānots, ka izstrādāta dokumentācija attieksies ne tikai uz komunālās jomas projektiem, bet arī uz citām pilsētas dzīves jomām.

V.Širjakovs atzīmēja, ka pašvaldībā ir noteikti svarīgākie projekti, kuros nepieciešams izstrādāt tehnisko dokumentāciju, kas ļaus operatīvi un veiksmīgi piedalīties izsludinātajos projektu konkursos.

Pēc vicemēra vārdiem, lēmumu pieņemšanu par papildus līdzekļu piešķiršanu tehniskās dokumentācijas izstrādei ietekmēja arī situācija ar pilsētas skolu renovāciju, kad pēc kvotu piešķiršanas pašvaldība steigā sāka izstrādāt tehniskos projektus, kuros vēlāk tika konstatētas dažādas nepilnības.

26.jūlijā Domes sēdē tiks pieņemts galīgais lēmums par budžeta grozījumu apstiprināšanu.


Написать комментарий