Rēzeknē noslēgsies Latgales Ērģeļu dienas 2012

foto pipeorgans.lv
foto pipeorgans.lv

Rēzeknes pilsētas svētku pēdējā dienā, 5. augustā, plkst. 15.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē noslēgsies Latgales Ērģeļu dienas 2012. Koncertā skanēs Latgales komponistu, J.Ivanova, R.Jermaka, A.Kalniņa, R.Dubras un L.Nebēdnieces mūzika, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Koncertā būs iespēja vērot mākslinieku priekšnesumu ar video projekcijas palīdzību, kā arī, turpinot tradīciju, pēc koncertiem klausītājiem būs iespēja redzēt instrumentu demonstrējumus tuvplānā, uzdot jautājumus ērģelniekiem un izmēģināt savus spēkus ērģelnieka vietā.

Latgales Ērģeļu dienas sāksies jau 20. jūlijā, koncerti notiks baznīcās Stirnienē, Prezmā, Kārsavā, Barkavā, kā arī Aglonas Romas katoļu bazilikā. Šī gada festivāla programma ir plaša un interesanta, festivālā piedalās daudzi ērģelnieki un solisti. Koncertā Rēzeknē uzstāsies Larisa Carjkova, Guna Kise, Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Ilze Grēvele un Agnese Urka.

Festivāla ietvaros notiks arī bērnu mākslas darbu izstāde – konkurss par labāko Latgales ērģeļu dienu LOGO.
Festivāls ir kļuvis par labu tradīciju, aktīvi popularizējot ērģeļu mūziku un atbalstot instrumentu uzturēšanu un apkopi. Latgales Ērģeļu dienas ir labdarības pasākums - ieeja visos koncertos ir par ziedojumiem, kas šogad tiks vākti vēsturisko Prezmas baznīcas ērģeļu restaurācijai. 


Написать комментарий