RPIVA atbalsta “Saulkrasti Jazz 2012” organizēšanu

foto saulkrasti24.lv
foto saulkrasti24.lv

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) ar savu atbalstu iesaistījusies festivāla "Saulkrasti Jazz 2012" organizēšanā. Arī šogad vērienīgā pasākuma mākslinieciskais vadītājs ir augstskolas docētājs Tālis Gžibovskis. Savukārt ar lekciju „Džeza vēstures attīstība” festivālā piedalīsies vēl viens RPIVA docētājs - Indriķis Veitners.

Šogad, kad starptautiskais festivāls svin jau savu 15 gadskārtu, tā radošajās nometnēs izglītosies vairāk kā 100 studenti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Krievijas, tajā skaitā arī desmit zinātkāri jaunieši no RPIVA. Pasniedzēji pārsvarā tiek gaidīti no Eiropas – Turcijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Itālijas, Lietuvas, Izraēlas, bet būs viesi arī no Amerikas. Festivālā piedalīsies 40 mākslinieciskās apvienības, to skaitā seši bigbendi.

Festivāla nozīmīgo ieguldījumu studentu izaugsmē slavē RPIVA rektore Dace Markus: “Studentiem allaž ir jātiecas sajust pasaules elpu, jo tikai sekojot līdzi jaunākajām tendencēm jaunieši spēs sasniegt augstākos mērķus un gūt panākumus globalizētajā pasaulē. RPIVA allaž ir studējuši zinātkāri un ambiciozi jauni cilvēki, un mēs viņiem allaž esam centušies piedāvāt tikai labāko. Lielisks apliecinājums tam ir mūsu lieliskā sadarbība ar Saulkrastu džeza festivālu, kura radošajās darbnīcās RPIVA studenti ik gadu papildina savas prasmes mācoties pie pasaules klases pedagogiem.”


Написать комментарий