Daugavpils dome piešķirs 113 000 latus sākumskolas skolēnu pusdienām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem valsts skolas ēdnīcās bezmaksas nodrošina Latvijas pirmklasnieku pusdienas. Šim mērķim tiek piešķirti vidēji 80 santīmi katram 1.klases skolēnam. Kā arī 2.-4.klašu skolēniem apmaksā pusi no skolas pusdienu maksas, ne vairāk kā 50 santīmus dienā.

Taču no šī gada 1.jūnija stājās spēkā jauni Ministru kabineta noteikumi, saskaņā ar kuriem tiks palielināts pirmklasnieka pusdienu produktu skaits, mazo skolēnu ēdienkarte kļūs daudzveidīgāka, veselīgāka, bagātāka ar augļiem un dārzeņiem. Tas nozīmē, ka skolas pusdienu summa arī pieaugs, pietuvojoties vienam latam.

Tieši tāpēc vakardienas Izglītības un kultūras komitejas sēdē un Finanšu komitejas sēdē deputāti nobalsoja par lēmuma projektu, saskaņā ar kuru tiks kompensēta maksa par sākumskolas skolēnu pusdienām.

Šo starpību, kura no mācību gada sākuma septembrī un līdz decembrim sastādīs nedaudz vairāk kā 113 000 latus, uzņemas apmaksāt pilsētas pašvaldība. Pēc Juridiskā departamenta vadītājas Lilijas Žuromskas vārdiem, šī summa tika aprēķināta, pamatojoties uz pilsētas sākumskolu kopējo skolēnu skaitu. Tiesa, nav izslēgts, ka summa varētu būt nedaudz mazāka.

Tiek plānots, ka par mazo skolēnu pusdienām piemaksās no pašvaldības līdzekļiem, kas tika nopelnīti no uzņēmējdarbības un uz dažādu dividenžu rēķina.


Написать комментарий