21. gadu vecais Tomass Lopess zaudējis darbu, pēc tam, kad pirmdien glāba cilvēku, kurš slīka ārpus glābēja atbildības zonas. Saskaņā ar kompānijas "Jeff Elsis and Associates" noteikumiem pludmale un peldēšanas zona ir sadalīta atbildības zonās starp vairākiem glābējiem.

Incidents noticis pirmdien. Pie Lopesa, kurš tajā brīdī dežurējis, pieskrējis kāds atpūtnieks un paziņojis par slīkstošo cilvēku. Vieta, kurā cilvēks slīka, atradās ārpus Lopesa atbildības zonas, bet viņš devies palīgā. Kad glābējs atskrējis līdz notikuma vietai, aculiecinieki jau vilka slīcēju krastā. Tā plaušās bija ūdens un Lopess pirms mediķu ierašanās sniedza tam pirmo palīdzību, faktiski izglābjot slīcēja dzīvību, norāda AP.

Tūlīt pēc tam Lopess uzrakstījis ziņojumu par notikušo, pēc kura saņemšanas priekšniecība viņu atlaidusi par atbildības zonas atstāšanu.

"Ievērojot noteiktās prasības, mēs nevaram rīkoties ārpus atbildības zonām. Tas, ko viņš izdarīja, bija viņa personīgais lēmums. Viņš zināja noteikumus un rīkojās, kā uzskatīja par vajadzīgu," pavēstīja kompānijas pārstāve Sjūzena Elisa.

"Viņi neteica man sliktu. Vairāk izskatījās, ka viņi nožēlo, tomēr noteikumi ir noteikumi. Es nespēju noticēt, ka tas notika," žurnālistiem pastāstīja atlaistais glābējs.

Solidarizējoties ar Lopesu, no darba aizgājuši vēl divi viņa kolēģi, vēsta AP