Viesi no Turcijas Daugavpilī iepazīstas ar Latvijas izglītības sistēmu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī jau trešo dienu viesojas Turcijas delegācija. Mērķis ir iepazīties ar izglītības sistēmu un aizgūt Daugavpils pieredzi izglītības jomā. 4. jūlijā delegācija viesojās Daugavpils Domē, kur ciemiņus uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un vietniece Līvija Jankovska, informē Daugavpils pašvaldības portāls.

Delegācija ir no Turcijas pilsētas Nides, tās  sastāvā pārsvarā ir izglītības iestāžu vadītāji, pedagogi, bet ir arī sociālie darbinieki, municipalitātes pārstāvji.

 Daugavpils Domes priekšsēdētaja Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpilij ir ar ko lepoties, ir uzkrāta liela pieredze, tāpēc cer, ka Daugavpilī pavadītais laiks būs ļoti lietderīgs un interesants. Daugavpils ir atvērta sadarbībai un gatava dalīties savā pieredzē.

Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska  izteica cerību, ka būs daudz interesantu un noderīgu tikšanos un vizīšu. Viņa novēlēja jaukus iespaidus Daugavpilī.

Viesi iepazinās ar sagatavoto prezentāciju par Daugavpili, bet pēc tās varēja uzdot jautājumus. Ciemiņi  no Turcijas interesējās ne tikai par izglītības jomu, bija jautājumi par rūpniecību, lidostas projektu. Domes priekšsēdētājai tika uzdots jautājums par viņas darba prioritātēm. Žanna Kulakova atbildēja, ka pilsētā pats svarīgākais šobrīd ir ekonomikas attīstība, investīcijas un jaunas darba vietas. Arī tūrisma joma ir izvirzīta par prioritāti, jo arī no tūristu skaita atkarīga tālākā pilsētas attīstība un jaunas iespējas.  Kulakovas kundze uzsvēra, ka Daugavpils lielākā bagātība ir tās cilvēki, tāpēc pašvaldības uzdevums ir radīt komfortablus apstākļus pilsētā gan daudznacionālajiem iedzīvotājiem, gan viesiem.

Žanna Kulakova novēlēja viesiem labi pastrādāt un arī labi atpūsties Daugavpilī.

Tikšanās noslēgumā delegācijas pārstāvji izteica pateicību Domes vadībai par ieinteresētību un silto uzņemšanu. Ciemiņi ir ievērojuši, ka pilsēta ir ļoti sakopta, skaista un tas ir pašvaldības nopelns, tāpēc izteica lielu pateicību un aicināja apmeklēt viņu pilsētu un attīstīt sadarbību arī citās jomās.


Написать комментарий