Krāslavas domē viesojas Aknīstes novada pašvaldības darbinieki

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Trešdien Krāslavas novadā uz pieredzes apmaiņas semināru bija ieradušies Aknīstes novada pašvaldības darbinieki, informē Krāslavas pašvaldības mājaslapa.

Rīta pusē viesi domē tikās ar priekšsēdētāju Gunāru Upenieku. Priekšsēdētājs pastāstīja aknīstiešiem par mūsu novadu, par pēdējā laikā īstenotajiem projektiem, par šībrīža aktualitātēm novada attīstībā.

Tikšanās laikā Aknīstes pašvaldības vadītāja Ingrīda Vendele uzsvēra, ka Aknīstes novads, līdzīgi kā Krāslavas, atrodas pierobežā, līdz ar to daudzas problēmas mums ir kopējas - slimnīcu un mazo skolu nākotne, sociālā joma.

Turpinājumā sekoja Krāslavas pils kompleksa attīstības projektu prezentācija (finansējuma avoti: publiskais un privātais sektors, ERAF, t.sk. Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programma) - Ināra Dzalbe, Krāslavas novada domes attīstības nodaļas vadītāja,

Piecu robežu krustceles (Latvija, Lietuva, Baltkievija, Krievija, Igaunija) - projekti, stratēģija, sadzīve - Eiroreģiona "Ezeru zeme" Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece,

Robežnieku, Indras un Piedrujas loma ES austrumu robežas stiprināšanā -

Ērika Gabrusāne, Robežnieku, Indras un Piedrujas pagastu pārvaldniece,

Indras attīstības projekti un objekti (Aušanas darbnīca "Indra", Ievārījumu parks, Tēvijas parks),

Robežsardzes darba Latvijas-Baltkrievijas pierobežā prezentācija Piedrujas robežkontroles punktā - Anatolijs Vecelis, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Piedrujas robežapsardzības nodaļas priekšnieks.

Aknīstes novads ir mazākais Zemgales novads, atrodas Lietuvas pierobežā, te dzīvo nedaudz pāri 3 tūkst.iedzīvotāju, novadā ietilpst Aknīstes pilsēta, kā arī Aknīstes, Asares un Gārsenes pagasti.


Написать комментарий