Tramvaju sliežu renovāciju Daugavpilī veiks firma „Binders”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils pilsētas domē tika parakstīti līgumi ar firmu „Binders”, kas ir divu lielu projektu uzvarētāja un veiks A-13 trases rekonstrukciju un tramvaju sliežu renovāciju.

No firmas „Binders” vārda dokumentus parakstīja valdes loceklis Armands Garkalns, no pašvaldības puses A-13 projekta dokumentus parakstīja mērs Žanna Kulakova, tramvaju sliežu renovācijas projekta dokumentus – TU vadītājs Ēvalds Meksš.

Sešu kilometru tramvaju sliežu remontdarbu kopējā summa sastādīs 4,177 miljonus latu.

Pēc Ēvalda Mekša vārdiem, remontdarbu sākuma termiņš un to ilgums saskaņā ar līgumu tiks atrunāti tuvākajā laikā.

Kā zināms, projekts tika pagarināts, kaut arī konkurss uz tramvaju sliežu renovāciju eiroprojekta ietvaros tika izsludināts vēl pagājušā gada augustā. Pēc SIA „SKINEST LATVIA” sūdzības saņemšanas konkursa nolikumā tika veikti grozījumi, kas precizēja dažādus tehniskos momentus. Oktobrī, ņemot vērā precizējumus, konkurss atkal tika izsludināts.

Kā arī šī gada maijā Daugavpils domes ārkārtas sēdes gaitā tika apstiprināts lēmums par kredīta ņemšanu, lai līdzfinansētu Tramvaju uzņēmuma projektu, kas paredz sliežu un apakšstaciju rekonstrukciju un jaunu vagonu iegādi.

A-13 tranzīta trases rekonstrukcija maksās 8,2 miljonus latu, no kuriem 5,5 miljonus latus ieguldīs Eiropas reģionālās attīstības fonds, aptuveni 196 000 latus apmaksās valsts, bet atlikušo summu segs pašvaldība.

Turklāt abu projektu realizācija, kā arī tika plānots, tiks veikta paralēli.


Написать комментарий