NVO: bruņotās sadursmēs Sīrijā ceturtdien nogalināti 168 cilvēki

foto worldbulletin.net
foto worldbulletin.net

Sīrijā ceturtdien bruņotās sadursmēs ir nogalināti vismaz 168 cilvēki, lielākoties civiliedzīvotāji, un tas ir lielākais upuru skaits vienas dienas laikā kopš pamiera stāšanās spēkā 12.aprīlī, piektdienas naktī paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā cilvēktiesību organizācija " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Ceturtdien bruņotās sadursmēs nogalināti vismaz 104 civiliedzīvotāji, 54 karavīri un 10 nemiernieki.

Vislielākais upuru skaits bija Homsas provincē, kur nogalināts 31 civiliedzīvotājs un viens nemiernieks, un pie Damaskas esošajā opozīcijas bastionā Dumā, kur gājuši bojā 30 civiliedzīvotāji.

Deraas provincē nogalināti 24 civiliedzīvotāji, tai skaitā divi bērni, un pieci nemiernieki. Starp citur Sīrijā nogalinātajiem ir meitene Idlibas pilsētā.

Nemieros pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas sākās pagājušā gada martā, ir gājuši bojā vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku, ceturtdien paziņoja " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Pēc organizācijas vadītāja Rami Abdelrahmana sniegtās informācijas, nogalināti 15 025 cilvēki, no tiem 10 480 civiliedzīvotāju, 3715 karavīri un 830 dezertieri no armijas. " Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" statistikā tie pretvaldības kaujinieki, kas nav dezertējuši no bruņotajiem spēkiem, tiek pieskaitīti civiliedzīvotājiem.

Pirms nedēļas " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" bija vēstījusi par 14 400 bruņotas vardarbības upuriem Sīrijā.


Написать комментарий