Pilsētnieki var iesniegt ieteikumus par ielu izveidi Ziemeļu industriālajā zonā, Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

14.jūnijā Daugavpils domes deputāti apstiprināja lēmumu par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu ielu izveidei Ziemeļu industriālajā zonā Višķu ielā 21 un šim nolūkam piešķīra 20 tūkstošus latu.

Vakar, 19.jūnijā, pašvaldības mājas lapā tika oficiāli paziņots par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu 34 zemes gabalos, tai skaitā Mendeļejeva un Višķu ielu pieguļošajās teritorijās.

Rakstiski priekšlikumi un ieteikumi ir iesniedzami līdz 2012. gada 12. jūlijam Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28) vai Daugavpils pilsētas domē (Kr. Valdemāra ielā 1). Par dokumentācijas izstrādes vadītāju tika nozīmēta Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vecākā teritorijas plānotāja Inta Ruskule.

Atgādināsim, ka īpašu uzmanību pašvaldība sākusi pievērst Ziemeļu industriālajai zonai pēc tam, kad valdība apstiprināja Latgales attīstību plānu, pateicoties kuram rodas iespēja piesaistīt papildus līdzekļus, lai attīstītu reģionu.

Mērs Žanna Kulakova pēc tikšanās Daugavpilī ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu paziņoja, ka Ziemeļu industriālā zona ir pamatobjekts, kurā varētu attīstīt jaunus uzņēmumus un no premjerministra Valda Dombrovska ir saņemts apliecinājums, ka minētās zonas attīstība varētu kļūt par prioritāti.

Mērs paziņoja, ka pašvaldības pārstāvji tikās ar Ziemeļu zonas visiem īpašniekiem (viņu ir aptuveni 20), un ar visiem tika panākta vienošanās par to, ka pašvaldība var izmantot zemi. Ž.Kulakova paskaidroja, ka, lai būtu likumīgas tiesības attīstīt teritoriju par eironaudu, iespējams, vajadzēs ierakstīt īpašumu pašvaldības zemes grāmatā. Ar valdību jau ir panākta vienošanās, ka, neskatoties uz to, ka pagaidām nav gatavi visi dokumenti par īpašuma tiesībām, zonas attīstības projekti tiks ņemti vērā.


Написать комментарий