„Melnās lentītes” dienā Daugavpils Autobusu parka autobuss iekļuvis avārijā: ir cietušie

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 12.jūnijā, ap plkst.19:00 Rīga – Daugavpils maršrutā autobuss pie Aknīstes nobrauca no ceļa un nokrita uz sāna. Daugavpils Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka avārijā iekļuvušais autobuss pieder Daugavpils Autobusu parkam.

Avārijas rezultātā neviens no pasažieriem nav guvis nopietnas traumas. Trīs cilvēki tika nogādāti uz slimnīcu, lai pārbaudītu to stāvokli. Nelielas traumas, pārsvarā iegriezumus, guvuši 14 cilvēki. Neviens no 4 autobusā esošajiem bērniem, par laimi, nav cietis.

Sakarā ar notikušo ir uzsākta izmeklēšana. Ir konstatēts, ka autobusa vadītājs nebija alkohola reibuma stāvoklī. Kas kļuva par avārijas iemeslu – transporta līdzekļa defekti, cilvēciskais faktors vai citi iemesli, kļūs skaidrs pēc izmeklēšanas.

S.Mihailovs paziņoja, ka tas, ka avārija notika tieši „melnās lentītes” dienā, kad visi Latvijas autopārvadātāji gribēja piesaistīt valdības uzmanību, kas samazina dotācijas, ir liktenīga sakritība.

Autobusu parka vadītājs arī paziņoja, ka avārijā iekļuvušais autobuss pirms 2 mēnešiem izgāja tehnisko apskati (to autobusi iziet divas reizes gadā), turklāt Autobusu parks nekad nav taupījis uz remonta, apzinoties, ka runa ir par cilvēku dzīvību.


Написать комментарий