Olga Dukšinska jau 20 dienas strādā par projektu, kas ir saistīti ar izglītību, koordinatori

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē notikušās reformas Olga Dukšinska ieņēma projektu koordinatores amatu Daugavpils pilsētas domē.

Gorod.lv viņa pastāstīja, ka šajā amatā strādā tikai 20 dienas un viņas kompetencē atrodas ar izglītību saistīti projekti. Jo pirms tam neviens ar šāda veida projektu izskatīšanu nenodarbojās.

Pašlaik ir daži interesanti un aktīvi projekti, piemēram, Nord+, kas piedāvā studentu un pieaugušo starptautisko sadarbību. Projekta pirmais variants tika noslēgts 2010.gadā, un tā izstrādē piedalījās Tartu un Viļņas universitātes, bija izdotas divas grāmatas. Projekts ir ļoti interesants, bet prasa daudz pūļu, tai skaitā informācijas vākšanu, aktīvo saraksti u.tt.

Vasaras beigās tiks noslēgts liels starptautiskais Leonardo da Vinči projekts, kas attiecas uz profesionālo izglītību. Pieaugušajiem ir domāts Eiropas projekts Grundtvig. Ir izstrādāta vesela brīvprātīgo programma, kuru Eiropas Savienība piedāvā vecākās paaudzes cilvēkiem dažādās valstīs. Kā arī ir skolotājiem un bērnudārza audzinātājiem domātais projekts, saskaņā ar kuru, veicot individuālos braucienus, var izstrādāt dažādus projektus.

Notikušas vairākas tikšanās ar vadītāju un Izglītības pārvaldes projektu koordinatori Līviju Jankovsku. Pēc Olgas Dukšinskas vārdiem, pašlaik viņai ir daudz dažādu sagatavoto materiālu, jo, strādājot Pārvaldē, projektiem viņa pievērsa lielu uzmanību.

Uz jautājumu, vai viņa kļūs par vienas no Daugavpils skolu direktoriem, Olga Dukšinska neatbildēja.


Написать комментарий