Starptautiskais tautas mākslas festivāls «Augšdaugava 2012»

foto ru-ru.facebook.com
foto ru-ru.facebook.com

Šī gada 26. maijā Daugavpils novada dome un Daugavpils novada Kultūras pārvalde sadarbībā ar Naujenes pagasta pārvaldi rīko ikgadējo Starptautisko tautas mākslas festivālu „Augšdaugava 2012” ar mērķi popularizēt Daugavpils novada izcilās dabas vērtības, tradīcijas un kultūras mantojumu, veicināt amatniecības un tūrisma attīstību, sekmēt novada iedzīvotāju radošo aktivitāti, stiprināt starptautisko sadarbību.

Festivāla dalībnieki un viesi tiek laipni aicināti sagaidīt vasaru gleznainajos Daugavas krastos un piedalīties visdažādākajās aktivitātēs. Plaša kultūras un brīvā laika pavadīšanas programma būs visai ģimenei. Bērni varēs izskriet „Ganu taciņu”, arī pārējie varēs nomest kurpes un doties „Baso pēdu skrējienā” pa Slutišķu sādžu. Būs vairākas amatu darbnīcas, deju koncerti, izstādes, sporta un ūdenstūrisma aktivitātes. Konkursā „Augšdaugavas košā bize” tiks noskaidrota garākās matu rotas īpašniece. Būs iespēja vērot Vislatvijas ūdenstūristu saieta „Lielais plosts” dalībnieku parādi un vakarā pievienoties Zaļumballei kempingā „Ozianna”. Savukārt pārrobežu sadarbības projekta ietvaros redzēsim vienreizēju mūzikas notikumu – Latvijas, Baltkrievijas un Lietuvas ievērojamāko etnomūziķu kopkoncertu ar Artūra Uškāna, Gintara Andrijauska un Jekaterinas Radivilovas piedalīšanos. Skanēs ermoņikas, kokles, dūdas un dziesmas latgaliešu, baltkrievu un lietuviešu valodās.

Festivāls notiek ar Daugavpils novada domes un Eiropas Savienības līdzfinansētā Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta LLB–1-063 „Sociāli kulturālā tīkla uzlabošana Zarasu, Braslavas un Daugavpils pierobežu reģionos, piesaistot jauniešus un aktivizējot vietējās pašvaldības” („Prieks kustībā”) atbalstu.

Festivāla programmu var apskatīt šeit.
 


Написать комментарий