Stājušies spēkā saistošie noteikumi par pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanas kārtību

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

17. maijā stājas spēkā Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.8 „Rēzeknes pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanas kārtība”, kuru mērķis veikt pašvaldības daudzbērnu ģimeņu uzskaiti, nosakot pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusu un izsniedzot statusu apliecinošu dokumentu, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Tādējādi pašvaldības daudzbērnu ģimenēm ir nodrošināta atvieglota procedūra pašvaldības atbalsta un palīdzības saņemšanai.

Pašvaldības daudzbērnu ģimene ir ģimene, kas sastāv no viena vai abiem vecākiem un to aprūpē ir vismaz 3 bērni (kopēji vai atsevišķi, ja vecāki reģistrējuši savstarpēju laulību) un kuru deklarētā pamata dzīvesvieta ir Rēzeknes pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Šādas ģimenes var reģistrēties visu gadu Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā. Lai to izdarītu, viens no pašvaldības daudzbērnu ģimenes vecākiem vai viņa pilnvarotā persona ierodas Iedzīvotāju apkalpošanas centrā un iesniedz vecāka parakstītu pieteikumu (pielikumā).

Iedzīvotāju apkalpošanas centra darbinieks iesniedzēja klātienē pārliecinās par iesniedzēja identitāti, saskaņā ar iesniedzēja uzrādīto personu apliecinošu dokumenta (pases vai vadītāja apliecības) oriģinālu un notariāli apstiprinātu pilnvaru, ja iesniedzējs ir pilnvarotā persona;

pārbauda ierakstu par bērnu vecāka pasē, bet ja vecāka pasē šāda ieraksta nav, pārbauda ziņas par bērnu Iedzīvotāju reģistrā;

ja ziņas par bērnu nav iekļautas Iedzīvotāju reģistrā un lai apliecinātu, ka vecāks ir šī bērna vecāks, vecāks uzrāda bērna dzimšanas apliecību un gadījumos, kad vecāks audzina bērnu uz cita tiesiskā pamata, par aizbildnībā esošiem bērniem uzrāda bāriņtiesas lēmumu par aizbildnības nodibināšanu, bet par audžuģimenē ievietotiem bērniem uzrāda bāriņtiesas lēmumu par bērna ievietošanu audžuģimenē;

pārbauda Iedzīvotāju reģistrā, vai vecāku, bērnu deklarētā pamata dzīvesvieta ir Rēzeknē.

Pašvaldības daudzbērnu ģimenes statuss tiek noteikts no reģistrācijas dienas un ir spēkā vienu gadu, kamēr viens no trim jaunākajiem bērniem sasniedz 18 gadu vecumu vai kamēr beidzas bāriņtiesas lēmumā norādītais bērna ievietošanas audžuģimenē termiņš. Ģimeni var atkārtoti reģistrēt un noteikt tai pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusu saistošajos noteikumos „Rēzeknes pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanas kārtība” noteiktajā kārtībā.

Pēc iesniedzēja pieteikumā norādītā pieprasījuma pašvaldības daudzbērnu ģimenei ir tiesības saņemt:

rakstisku izziņu par atbilstību Rēzeknes pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusam;

Rēzeknes pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes vecāka apliecību un/vai daudzbērnu ģimenes bērna apliecību.

Lai saņemtu apliecību, iesniedzējam ir jāiesniedz katra pašvaldības daudzbērnu ģimenes locekļa fotogrāfija (30x40 mm).

Izziņa vai apliecība tiek izsniegtas pēc iespējas īsākā laikā, bet ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā pēc pieteikuma un fotogrāfiju saņemšanas (ja tiek pieprasīta apliecība).

Atgādināsim, ka daudzbērnu ģimeņu vecākiem, uzrādot statusu apliecinošu dokumentu, kalendārā gada laikā braukšanai Rēzeknes pilsētas maršruta autobusos ir atlaide 0,15 latu apmērā un ir iespēja braukšanas mēnešbiļeti iegādāties ar 50% atlaidi.


Написать комментарий