Daugavpils muzejā izveidos mandalu no smiltīm un rādīs īsfilmas

foto azphotoblog.com
foto azphotoblog.com

Sestdien, 19.maijā, Daugavpilī notiks tradicionālā «Muzeju nakts». Šī Eiropas akcija Latvijā notiks jau astoto gadu pēc kārtas un šogad akcijas devīze ir «Zilā krāsa – jūra».

Daugavpils Mākslas un novadpētniecības muzeja darbinieki ir izstrādājuši pasākumu programmu ar nosaukumu «Tikai kaija no jūras sveicienu nes».

Neatklāsim visus šim pasākumam muzeja darbinieku sagatavotus pārsteigumus, vienīgais teiksim, ka daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja iepazīties ar mandalas no krāsainajām smiltīm veidošanas mākslu. Tiem, kas vēl nezina, atzīmēsim, ka mandala ir sarežģītās struktūras ģeometriskā figūra, kas ir savdabīgs visuma modelis, «kosmosa karte». Tai ir apļa forma, kurā atrodas kvadrāts un vēl viens aplis lotosa formā. Tiek uzskatīts, ka pavadot divas stundas telpās, kurās tiek veidota mandala, ir iespējams uzlabot savu veselību. Tāpēc ir vērts apmeklēt muzeja Leonīda Baulina zāli, kur tas notiks.

Kā arī Rotko zālē tiks demonstrētas īsfilmas, kuras radīja jauni daugavpilieši pēdējo dažu gadu laikā. Īsfilmu demonstrēšanas organizatore Violeta Orlauskaite pastāstīja, ka skatītāju uzmanībai tiks piedāvātas īsfilmas no 2 līdz 30 minūšu garumā. Turklāt, tās tiks rādītas bez pārtraukuma divu stundu garumā.


Написать комментарий