Kultūras alianse lūgusi risināt problēmas ar KM biroju, pret padomniekiem iebildumu nav

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kultūras nozares pārstāvjiem ir bijuši iebildumi pret kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (Nacionālā apvienība) biroja darbu, bet ne pret ministres padomniekiem Intu Dālderi un Sarmīti Ēlerti (abi "Vienotība"), pavēstīja Radošo savienību padomes priekšsēdētāja Ieva Struka.

Viņa norādīja, ka nozares profesionāļi lūguši risināt situāciju ar kultūras ministres biroju, jo ar to bijis grūti sastrādāties un nodot informāciju ministrei.

"Jau pieminētais ostu eksperts [biroja vadītājs Valters Bolēvics] neatšķīra nevienu cilvēku no otra, neatbildēja uz e-pasta vēstulēm, voluntāri jauca darba kārtību un tā tālāk. To var dažādi vērtēt, bet viņš faktiski pasargāja ministri no informācijas iegūšanas, jo līdz viņai tā informācija nereti nemaz nenonāca," kritiski sacīja Struka.

Tomēr attiecībā uz Jaunzemes-Grendes ārštata padomniekiem ‒ bijušajiem kultūras ministriem Dālderi un Ēlerti ‒ kultūras darbinieki nekādas pretenzijas neesot izteikuši, jo tam nav bijis pamata, turklāt ar šiem cilvēkiem Kultūras alianse tiešā veidā vispār nesastrādājas.

"Attiecībā uz padomniekiem mēs neesam izteikuši nekādu viedokli par viņu neatbilstību, kas nemaz nebūtu iespējams, jo šie cilvēki ir kompetenti savā jomā," pastāstīja Struka.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā saasinājušās kultūras nozares pārstāvju attiecības ar ministri Jaunzemi-Grendi, kurai tiek pārmests komunikācijas trūkums un nepietiekama iedziļināšanās nozares problēmās. Pēc ministres tikšanās ar rakstniekiem literāte Nora Ikstena atzina, ka rakstniekiem ir lielas bažas par ministres profesionalitāti.

Lai uzlabotu komunikāciju un attiecības ar nozares darbiniekiem, Jaunzeme-Grende piektdien raidījumā "Panorāma" paziņoja, ka atlaidīs savu biroja vadītāju Valteru Bolēvicu un preses sekretāri Ilutu Bērziņu, kā arī padomniekus Sarmīti Ēlerti un Intu Dālderi. Ar abiem padomniekiem gan ministrei vēl pirmdien paredzēta tikšanās.

Ministres un Kultūras alianses tikšanās paredzēta nākampirmdien.

Kultūras alianse jeb Alianse kultūrpolitikas jautājumu risināšanai, ko izveidojušas Latvijas Radošo savienību padome, biedrība "Laiks kultūrai" un Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija, apvieno un pārstāv apmēram 5000 kultūras un mākslas profesionāļu ‒ vadošo kultūras, mākslas un kultūrizglītības iestāžu un organizāciju vadītājus, māksliniekus, producentus un aktīvistus.


Написать комментарий