Mūsu koris „Daugava” pārstāvēs Latviju starptautiskajā pareizticīgās mūzikas festivālā

foto Jevgēnijs Ustenskovs
foto Jevgēnijs Ustenskovs

Saskaņā ar tradīciju maija vidū Polijā, Belostokā notiek Starptautiskais pareizticīgās mūzikas festivāls „Hainuvka 2012”. Parasti tajā piedalās draudžu un laicīgie kori no Polijas un ārzemēm, kuru repertuārā ietilpst garīgā mūzika.

Festivāla nosaukums radies, pateicoties Svētās Trīsvienības baznīcai, kura tika uzcelta nelielajā pilsētiņā Hainuvkā. Šajā baznīcā divos stāvos var ietilpst 5 000 draudzes locekļu, baznīca ir viena no lielākajām pareizticīgajām baznīcām Polijā un tajā ir lieliska akustika. Tieši tāpēc no 1983.gada tur notiek garīgās kormūzikas festivāli.

Kora „Daugava” vadītājs Jevģenijs Ustenskovs pastāstīja, ka šogad starptautiskajā festivālā „Hainuvka 2012” ir uzaicināts piedalīties Daugavpils koru kolektīvs, kurš Polijā pārstāvēs mūsu valsti. No 15. līdz 19.maijam koris „Daugava” kopā ar 30 kolektīviem no dažādām valstīm – Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Igaunijas, Moldovas, Lietuvas, Izraēlas, Bosnijas un Hercegovinas, Rumānijas – demonstrēs savu dziedāšanas mākslu.

Šim festivālam koris „Daugava” sagatavos interesantu un daudzveidīgu programmu, kura sastāvēs no senlaicīgajiem pareizticīgajiem dziedājumiem un mūsdienu 21.gs. garīgās mūzikas skaņdarbiem.

Mūsu kori „Daugava” atbalsta Daugavpils Latviešu kultūras centrs, kuru vada Regīna Osmane.
 


Написать комментарий