Par avārijas iemesliem Kraujas apkārtnē kļuva bojātas sliedes un cilvēciskais faktors

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada sākumā naktī uz 9.janvāri netālu no dzelzceļu stacijas „Krauja” pēc plkst.23:00 no sliedēm nogāja 16 cisternas ar bīstamo kravu, kas negadījuma rezultātā izplūda uz zemes. 

Dažu mēnešu laikā avārijas vietā notika tās seku likvidēšanas darbi – tika izvesta piesārņota zeme, izsūknēts udens, pastāvīgi notiek kontrolmērījumi.
Taču, pēc LDz viceprezidenta ekspluatācijas tehniskajos jautājumos Ērika Šmuksta vārdiem, sakarā ar grūnts ūdens līmeņa palielināšanos atkal parādījās naftas produktu paliekas, tāpēc grāvī ūdenī parādījusies plēve. 

Gada garumā vilciena avārijas vieta atradīsies speciālistu uzraudzībā, tāpēc piesārņojums netiks tālāk par minēto teritoriju. 

Ir zināms, ka par avārijas iemeslu kļuva bojātas sliedes. „Diemžēl, no šādas kategorijas atkārtotās avārijas neviens nav pasargāts – tā ir tikai tehnika, tas ir tikai metāls. Ir iespējams paredzēt tehnikas rīcību dažādos gadījumos ar speciālās aparatūras palīdzību, un mēs kontrolējam visus zināmus nelielus defektus, bet metāls var iziet no ierindas jebkurā laikā un jebkurā vietā”, - atzīmēja Ēriks Šmuksts. 

Svarīga loma Kraujā notikušajā bija arī cilvēciskajam faktoram – speciālists varēja lieku reizi pārbaudīt savu iecirkni, atrast un novērst bojājumus, taču nepaspēja to izdarīt. Var atrast atbildīgo, bet mēs nevēlāmies viņam uzvelt visu atbildību par notikušo. Mums vajag nevis meklēt vainīgo, bet izdarīt tā, lai šāda veida gadījumu skaits būtu pēc iespējas mazāks, un tie neapdraudētu cilvēku veselību un dzīvību, - ir pārliecināts Šmuksta kungs.
 


Написать комментарий