Anglijas pilsoņa vadītā auto atrod 10 miljonus kontrabandas smēķu

foto VID
foto VID

Jelgavas rajonā Valsts ieņēmumu dienests (VID) kādā Anglijas pilsoņa vadītā kravas auto atrada 10 miljonus kontrabandas cigarešu, portālu "Delfi" informēja VID.

VID 27.aprīlī patrulēja Jelgavas rajona Elejā, pārbaudot kādu 59 gadus veca Anglijas pilsoņa vadītu "Scania" markas kravas automašīnu, kuras kravas nodalījumā atrada 10 000 000 "The king classic" markas cigarešu bez akcīzes nodokļa markām.

Pārbaudot kravas pavaddokumentus, muitnieki konstatēja, ka tajos kā krava tiešām norādītas minētās cigaretes tādā daudzumā, kāds reāli atradās kravā. Kā kravas nosūtītājs dokumentos bija norādīta kāda akcīzes preču noliktava Latvijā, kas starp akcīzes noliktavām nodrošina tādu akcīzes preču kravu kustību, par kurām nav nomaksāts akcīzes nodoklis, bet kā kravas saņēmējs bija norādīts kāds Lietuvas uzņēmums. Dokumentos norādītā kravas izkraušanas vieta bija kāda akcīzes preču noliktava Lietuvā, bet kravas pārvadātājs – kāds Lielbritānijas uzņēmums, vēsta VID.


Minētā cigarešu krava tika pārvadāta. Pārbaudot šo informāciju VID Akcīzes preču pārvietošanas un kontroles sistēmā muitnieki konstatēja, ka minētais elektroniskais pavaddokuments nav derīgs, jo tas jau ir noslēgts Lietuvā. VID konstatētais mēģinājums pārvadāt cigaretes bez akcīzes nodokļa markām un ar nederīgu elektronisko pavaddokumentu liecina par centieniem realizēt šīs cigaretes Eiropas Savienībā, izvairoties no akcīzes nodokļa un citu attiecīgo saimnieciskās darbības nodokļu nomaksas, norāda VID. Arī cigarešu iepakojums liecina par to, ka tās, iespējams, bija paredzētas nelegālai izplatīšanai Dānijā, uzskata dienests.

Par konstatēto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvalde ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietu gan pret Lielbritānijas uzņēmumu, gan Latvijas uzņēmumu. Uzsākto administratīvo lietvedību ietvaros ir aizturēti un izņemti desmit miljoni cigarešu "The king classic", kā arī pārkāpuma izdarīšanas rīks - transporta līdzeklis. Izņemtās cigaretes šobrīd atrodas Šķirotavas muitas kontroles punktā, bet automašīna - Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā.


Написать комментарий