Dažādu valstu komandas sacentīsies Daugavpilī par ielu kultūras festivāla balvām

foto jaunatne.daugavpils.lv
foto jaunatne.daugavpils.lv

Sestdien Daugavpilī tiks atklāts IV Starptautiskais ielu kultūras festivāls URBANSTYLE 2012, kuru organizē Jauniešu departaments.

Departamenta vecākā speciāliste Evita Lukša Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida pasākums mūsu pilsētā tiek rīkots jau kuro reizi un visas dienas garumā skatītājiem būs ko redzēt. Festivāla programmā ietilpst ielu dejas, ekstremālie sporta veidi, parkūrs, grafiti māksla un reps. Dalībai festivālā ir pieteikušas 17 komandas no Daugavpils, Līvāniem, Dagdas, Krāslavas, Rēzeknes, Jēkabpils, Rīgas, kā arī no Viļņas, Minskas, Kijevas un pat Londona. Pēc Evitas Lukšas vārdiem, pašlaik tiek gaidīts apliecinājums par piedalīšanos no Novopolockas. 

Starptautiskais festivāls tiks atklāts jau sestdien, 12.maijā, plkst.10:00 Daugavpils centrālajā parka un skeitparka teritorijā.

URBANSTYLE tiek prezentēti ielu kultūras dažādi virzieni. Uz speciāli aprīkotas skatuves savas prasmes demonstrēs deju kolektīvi – dejos breikdansu un hiphopu. Paralēli skeitparkā notiks sacensības ekstremālajos sporta veidos, kuru laikā drosmīgi dalībnieki rādīs dažādus lēcienus un trikus (In-Line, Skateboard, BMX). Bet no internata puses ielu mākslinieki gleznos ar aerosola palīdzību. Kā arī skatītājus pārsteigs ar jaunām dziesmām repa izpildītāji un dīdžeji.
Festivāla dalībniekus vērtēs stingra un kompetenta žūrija, bet uzvarētājiem tiks pasniegtas balvas.

Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties šeit 
 


Написать комментарий