Futbola federācija aizdomīgo Daugavpils “Daugavas” spēli neatstās bez ievērības

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijas Futbola federācija (LFF) vāc informāciju un rūpīgi analizē notikumus ap pagājušās nedēļas nogales aizdomīgo spēli, kurā Daugavpils „Daugava” ar rezultātu 1:6 zaudēja FC „Jūrmalas” komandai, portālam „Delfi” apliecināja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Atgādinām, ka pēc pagājušajā nedēļas nogalē piedzīvotā šokējošā zaudējuma izbraukumā FC „Jūrmalai”, Daugavpils „Daugava” vadība no vienības galvenā trenera posteņa otrdien atlaida krievu speciālistu Ravilu Sabitovu, kurš intervijā interneta mājaslapai „nasha.lv” stāstīja, ka viņu no amata atlaida no Latvijas futbola uz mūžu diskvalificētais Oļegs Gavrilovs.

Kā zināms, Gavrilovs mūža diskvalifikāciju saņēma, jo viņš 2009.gadā ietekmēja Daugavpils „Dinaburg” komandas spēles. Viņš bija šīs vienības prezidents.

„Mani atlaida Gavrilovs. Es noteicu sastāvu spēlei ar Jūrmalas komandu, taču viņš nosauca citus spēlētājus, un viņi arī spēlēja. Arī spēlētāju maiņas šajā mačā notika bez manas teikšanas,” portālā „nasha.lv” citēts Sabitovs.

Mežeckis sarunā ar portālu „Delfi” stāstīja, ka LFF rūpīgi ievāc gan neoficiālo informāciju, gan informāciju no interneta. Tāpat, iespējams, Sabitova teiktais nav saprasts, un speciālists tā nemaz neesot izteicies.

Mežeckis arī apliecināja, ka informācija ir interesanta un ka LFF nav saņēmusi dokumentus no „Daugavas” komandas par Sabitova atlaišanu.

„Zinot visu apstākļus ar „Daugavu” un Daugavpils futbolu, protams, mēs ievācam informāciju un analizēsim visu to, un ticiet man – sabiedrība vēl uzzinās daudz jaunumus,” teica LFF ģenerālsekretārs.

Pārsteidzošus lēmumus nav plānotos pieņemts, jo LFF visu vēlas izvērtēt rūpīgi: „Uz kārstām pēdām negribam pieņemt pārsteidzīgus lēmumus, lai vēlāk nenāktos tos nožēlot.”

Gavrilovs vairākas reizes ir manīts „Daugava” spēlēs, taču Mežeckis stāstīja, ka LFF nevar aizliegt viņam būt par futbola līdzjutēju.

„Mēs nedrīkstam viņam kā līdzjutējam tur atrasties. Gavrilovam ir aizliegts atrasties komandas tuvumā, ģērbtuvēs, klubā organizācijā, bet nevaram liegt ienākt stadionā un būt līdzjutējam. Pat, ja mēs to darītu, tad mūsdienu tehnoloģijām viņš tāpat, izmantojot starpniekus, varētu vadīt komandu,” turpināja LFF pārstāvis.

Mežeckim bijusi saruna ar Latvijas futbola virslīgas izpilldirektoru Normundu Malnaču, un viens no jautājumiem bija aizdomīgā spēle „Daugavas” spēli, bet pagaidām par soda sankcijām nevar būt runa, jo šī lieta vēl nav izmeklēta.


Написать комментарий