Neskatoties uz salnu mēneša sākumā, maijā Daugavpilī un novadā būs silts un lietains laiks

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Latvijas metereologu prognozēm, maija mēnesī vidējā gaisa temperatūra mūsu pilsētā būs normas robežās, tas ir, +13-15 grādi. Naktīs bieži viens gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2-3 grādiem, bet naktī uz ceturtdienu, 3.maijā, Latgalē ir iespējama salna līdz -2 grādiem.

Maija pirmajās dienās Daugavpilī un novadā būs silts un skaidrs laiks – gaiss iesils līdz +22 grādiem. Taču jau sestdien, 5.maijā, mūsu valsts nokļūs ciklona ietekmē, kas atnesīs nokrišņus lietus veidā ar pērkona negaisu un apmākušos laiku, gaisa temperatūra nepārsniegs +15-17 grādus. 

Otrajā mēneša dekādē, saskanā ar sinoptiķu prognozēm, Daugavpilī būs apmācies un lielākoties lietains laiks, kaut arī naktīs nebūs auksti, gaiss iesils līdz +10 grādiem. Mēneša vidū ārā būs vasarīgi silti. atsevišķās dienās sinoptiķi sola +26 grādus. 

Pēdējā maija dekādē Daugavpilī būs silts un lietains laiks. Vidējā gaisa temperatūra sastādīs +20 grādus, tiek prognozēts skaidrs un saulains laiks, iespējams īslaicīgi līs.
Saskaņā ar Latvijas ģeoloģijas, metereoloģijas un vides centra datiem, aprīlī laiks bija siltāks nekā parasti. Kaut arī mēneša sākumā naktīs bija līdz -10 grādiem, otrajā dekādē laiks bija daudz siltāks, bet pati karstākā diena Daugavpili bija 27.aprīlis, kad gaiss bija iesilis līdz +25 grādiem.
 


Написать комментарий