Vācija lemj par autovadīšanas tiesībām no 16 gadu vecuma

foto bundesdruckerei.de
foto bundesdruckerei.de

Vācijā autovadītāji pie mašīnas stūres drīzumā varēs sēsties jau no 16 gadu vecuma, ja valdība apstiprinās jauno plānu, raksta The Local. Lai gan projekts ļauj izmantot autovadītāja apliecību par diviem gadiem agrāk nekā līdz šim, jaunie šoferi nedrīkstēs braukt ātrāk par 80 kilometriem stundā, turklāt viņiem nepieciešama arī vecāku parakstīta atļauja.

Šāda vecuma samazināšana ievērojami atvieglotu dzīvi jauniešiem lauku apvidū, kuri ar sabiedrisko transportu nevar nokļūt mācību vai prakses vietās, laikrakstam Saarbrucker Zeitung ideju skaidroja parlamentārais sekretārs Patērētāju aizsardzības ministrijā Pēters Blesers. Turklāt šāds solis sekmētu to, ka jaunieši paliek uz dzīvi laukos.

Ne visi atbalsta ieceri, baidoties, ka pieaugs avāriju skaits. Kritiķi atsaucas uz Vācijas apdrošinātāju datiem, ka tieši gados jaunie autovadītāji vecumā līdz 24 ir visbiežāk iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos.

Patlaban vadītāja apliecību Vācijā var iegūt cilvēki, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, taču vecāku uzraudzībā pie stūres drīkst sēsties jau no 17. Tiesības no 16 gadu vecuma var iegūt tādās valstīs kā ASV, Kanāda un Austrālija.


Написать комментарий