Sēlijas ciemu saviļņo ‘grēka darbs’ – svētīta krusta nozāģēšana

foto catholic.lv
foto catholic.lv

Ilūkstes novada Bebrenes pagastā kāds fermeris alkohola reibumā Ilzes ciema centrā ar motorzāģi sazāģēja klučos iesvētītu koka krustu, ar savu rīcību šokējot vietējos cieminiekus, raksta „Latvijas Avīze”.

Ļaudis izsaukuši policiju. Pašvaldībā teikts, ka vecais krusts bijis sapuvis, to vajadzējis nomainīt. Pēc kādām dienām patiešām ticis uzstādīts jauns krusts. Tomēr sapūšana neesot ticama, jo krusts uzstādīts tikai pagājušā gada maijā, pie tam zāģēšana tikusi darīta dzērumā, demonstratīvi un bez vietējo ticīgo piekrišanas.

Interesanti, ka sazāģēto krustu pagājušā gadā uzstādījis pats tā sazāģētājs Indulis Rimeicāns. Iespējams, zaimojošais darbs veikts spītējot kādai pensionārei, no kuras fermeris gribējis nopirkt dažus hektārus zemi, bet viņa pārdevusi to kādam citam par četrreiz augstāku cenu.

Laikrakstam liecinieki stāstījuši, ka Rimeicāns pat aicinājis cilvēkus palīgā krustu sazāģēt, tie domājuši, ka viņš joko, kāds piekritis, bet, kad redzējis, kas īsti notiek, pārbijies un aizmucis. Rimeicāns „Latvijas Avīzei” skaidrojis, ka negrib, lai par notikušo raksta, vien noteicis: "Ko izdarīju, to izdarīju. Nozāģēju un uzliku."

Sazāģētie klucīši veikli savākti, Dieva figūriņu uz mājām aiznesusi viena no vietējām iedzīvotājām, taču ticīgajos cilvēkos rūgtums palicis, raksta „Latvijas Avīze”

Iedzīvotāji laikrakstam norādījuši arī uz Rimeicāna radniecību ar visa Ilūkstes novada vadītāju Stefanu Rāznu. Viņš laikrakstam paudis, ka „noticis ir slikti, nenormāli, bet dzīvē visādi gadoties, to personīgi ļoti pārdzīvojot, bet neesot vēlēšanās visā tajā iedziļināties. Radniecību, lai piesegtu grēkotāju, neesot izmantojis.”

Par krusta nozāģēšanu pret Rimeicānu ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta par patvarību, par ko draud naudas sods līdz 250 latiem.


Написать комментарий