L.Jankovska: Tramvaju piegādātāja izvēles brīdī „Vagonmaš” neizraisīja šaubas 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, Iepirkumu uzraudzības birojs ir aizliedzis Daugavpils pašvaldībai noslēgt daudzmiljonu līgumu ar uzņēmumu „Vagonmaš” («Вагонмаш») no Sanktpēterburgas, kuru iepirkumu komisija noteica kā uzvarētāju konkursā par tramvaju iegādi Tramvaju uzņēmumam.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" sakarā ar rezultātiem iesniedza sūdzūbu, kurā norāda, ka uznēmums „Vagonmaš” nepamatoti tika atzīts par uzvarētāju, jo tā priekšlikums neatbilst konkursa kritērijeim. Arī ir minēti nodoklu parādi par 2011.gadu. 

Šodien Daugavpils domē preses konferencē vicemērs Līvija Jankovska paziņoja informāciju, ka uzņēmums „Vagonmaš” atrodas maksātnespējas stadijā, par ko viņa uzzinājusi šajās dienās no masu informācijas līdzekļiem. Vicemērs arī atzīmēja, kad tika lemts jautājums par uzvarētāja noteikšanu, dokumenti, kurus iesniedza uzņēmums, atbilda konkursa prasībām. Kā arī no kompetentiem orgāniem bija saņemts apstiprinājums, ka visi dokumenti ir likumīgi. 

Taču Iepirkumu uzraudzības birojs izteica šaubas sakarā ar dokumentu atbilstību, turklāt nekādu paskaidrojumu šajā ziņā nesniedza. Iepirkumu komisija bija spiesta ņemt vērā rekomendācijas un pieņemt lēmumu par jauna konkursa izsludināšanu. 

Pašlaik ir sagatavoti jauna konkursa statuti ar precizētiem kritērijiem, kurus jāapstiprina Satiksmes ministrijai. „Uzvarētāja noteikšanas brīdī pilsētas domei nebija pamata uzskatīt, ka kādi dokumenti neatbilst prasībām”, - rezumēja L.Jankovska.
 


Написать комментарий

Līdzīga pasaka jau notika, varētu pajautāt bijušīem kolēģiem, katram domes sasaukumam sava ,,pasaka,,.