Ģimenes ārsta vainas dēļ mūsu pilsētnieks var palikt invalīds

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Gorod.lv redakcijā griezās daugavpilietis Mihails K. un izstāstīja ļoti dīvainu un sarežģītu stāstu, kura dēļ viņš gandrīz kļūva par invalīdu.

Saka, ka mūsu veselība netiek pietiekami novērtēta, taču īstenībā maksā ļoti dārgi. Šo izteicienu mūsu lasītājs, kā saka, izjuta uz sevis. Īsumā citēsim viņa stāstu: „Pagājušā gada augustā es griezos pie sava ģimenes ārsta Pjotra Voicehovska ar problēmu – sāka sāpēt traumētās kājas ceļgala locītava. Ārsts man pateica, ka šādas diagnozes ārstēšana mūsu valstī ir par maksu un nosūtīja pie traumotologa. Traumotologs apstiprināja, ka valsts neapmaksā ārstēšanu, tāpēc vajadzēs pašam apmaksāt operāciju.
Mana veselības apdrošināšana nesedz šāda veida operācijas, tāpēc apdrošinašanas aģentūrā piedāvāja griezties uz Slimokasi. Taču izrādījās, ka ārsti man meloja, jo Latvijā šāda veida operācijas apmaksā valsts. DRS glavenais ārsts Zdanovskis, pie kura es pierakstījos uz vizīti, uzzinājot, ka esmu pie viņa atnācis pēc Slimokases apmeklējuma, centās noskaidrot, kas un ko man teica, paskaidrojot, ka tiesi tu mani apmānīja.

Ģimenes ārsts, atkal ieraugot mani, uzkliedza man un piedāvāja mainīt ģimenes ārstu, jo „mēs ar viņu neatradām kopīgo valodu”. Vēlāk izsauca mani pirms laka uz VDEĀK un piezvanīja manam darba devējam, paziņojot, ka es neesmu slims un man ir jāstrādā. Taču man tika pagarināta slimības lapa sasakņā ar likumu. 

Kā arī es pats atradu ārstu (kurš nav no Daugavpils), kurš mani operēja uz valsts rēķina. Taču, kamēr viss noskaidrojās, es zaudēju daudz laika un tagad man ir nepieciešama vēl viena ķirurģiskā rakstura iejaukšanās, lai nomainītu locītavu. Tas nozīmē, ka viss sāksies no gala”. 

Gorod.lv centīsies tikt skaidrībā ar šo situāciju un noskaidrot visu tajā iesaistīto pušu viedokļus.
 


Написать комментарий