Ludza:Ceļu atjaunošana novadā atkarīga no valsts atbalsta

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Finanšu trūkuma un satiksmes intensitātes pieauguma rezultātā Ludzas novadā valsts un pašvaldību autoceļi šobrīd ir kritiskā stāvoklī. Gan grantēto, gan asfalta ceļu stāvoklis gadu no gada katastrofāli pasliktinās. To pamatnes ir pilnīgi nolietojušās, nedarbojas lietus ūdens novadīšanas sistēmas un ceļi faktiski sabrūk.

Īpaši pavasara un rudens periodos novada autoceļi kļūst grūti izbraucami gan neatliekamās medicīniskās palīdzības un glābšanas dienestu transportam, gan pārējam transportam. Skolēnu un pasažieru autobusi neiztur ceļu seguma slikto kvalitāti. Bieži lūzt spēkratu ritošā daļa, plīst autobusu riepas, līdz ar to ļoti strauji sadārdzinās to ekspluatācijas izmaksas.

Ludzas novada pašvaldība uzskata, ka ceļu stāvoklis Ludzas novadā ir atstājis negatīvu ietekmi arī uz uzņēmējdarbības attīstību un iedzīvotāju nodarbinātību.

Nepieciešama pastiprināta uzmanība un saskaņota valsts institūciju rīcība, tāpēc 10. aprīlī Ludzas novada pašvaldība vērsās Satiksmes ministrijā ar prasību aktīvi pievērsties šīs problēmas risināšanā, rast nepieciešamos finanšu instrumentus, izmantojot ES finansējuma iespējas un valsts budžeta līdzekļus reģionālo un vietējo autoceļu segumu atjaunošanai. Ludzas novada pašvaldība lūdz ministriju piešķirt papildus finansējumu reģionālo autoceļu segumu atjaunošanai Ludzas novadā, jo līdzekļi ir nepieciešami ne vien valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem, bet arī ceļu kapitālajam remontam un ceļu būvei.

Valsts un pašvaldības ceļu kopgarums Ludzas novadā ir 981,29 kilometri. Tikai 12,5 % ceļu un ielu ir ar asfalta segumu, pārējie ir grants un grunts ceļi.

13.04.2012 , 14:00

ludzaspils.lv


Написать комментарий