Pagājušajā gadā Daugavpils glābšanas dienests no nelaimes uz ūdens izglāba 13 cilvēkus

foto ir.lv
foto ir.lv

Saskaņā ar Daugavpils glābšanas dienesta atskati par 2011.gadu no pašvaldības budžeta struktūras darbībai tika piešķirti 87 933 lati. No šīs summas 8,5 tūkstoši latu tika iztērēti speciālā aprīkojuma un glābēju formu iegādei.

Gada laikā glābēji 24 reizes izbrauca pēc izsaukumiem („Stropu” stacija - 13, „Centrālā” - 11), divas reizes veica meklēšanas darbus zem ūdens, atrada un transportēja 7 noslīkušos, no nelaimes uz ūdens tika izglābti 13 cilvēki, tai skaitā 4 bērni, 80 cietušiem tika sniegta medicīniskā palīdzība. 

Glābšanas dienests kā pašvaldības budžeta iestāde darbojas no 2000.gada. Dienesta pamatfunkcijas ir meklēšanas un tehniskie darbi zem ūdens, iedzīvotāju informēšana par glābšanas darbiem nelaimes gadījumos uz ūdens vai pie ūdens, īpašā ledus kustības kontrole, dažādu pasākumu, kasnotiek uz ūdens, apkalpošana.

Dienestā darbojas divas glābšanas stacijas – „Centrālā” (pie Daugavas) un „Stropi”, kas atrodas atpūtas zonā pie Stropu ezera. Vasaras laikā Dienestā strādā 24 cilvēki, ziemā – 19, 9 no kuriem ir ūdenslīdēji. Dienests pastāvīgi sadarbojas ar Ugunsdzēsības glābšanas dienestu, Valsts policiju un citām struktūrām.

Glābšanas dienesta prioritātes ir nākotnē uzlabot iestādes darba kvalitāti, veikt profilaktiskus un izglītojošus darbus gan darbiniekiem, gan skolēniem un atpūtniekiem.
 


Написать комментарий