Tiks publiski apspriesti visi projekti Daugavpilī 1

foto worldprints.com
foto worldprints.com

Gorod.lv lasītāji jau ir pamanījuši, ka pēdējā laikā Daugavpils dome piedāvā publiskai apspriešanai ļoti daudzas būvniecības ieceres. Pēdējās no tām bija Daugavas ielas rekonstrukcija, trjiu bērnu rotaļu laukumu ierīkošana.

Kā Gorod.lv paskaidroja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, pašvaldība ir nolēmusi piedāvāt publiskai apspriešanai gandrīz visus būvniecības darbus, pat ja to nepieprasa likums. Tas tiek darīts, lai izvairītos no nepamatotām sūdzībām, kas var apturēt jebkuru būvniecību un jebkuru labu ieceri. 

Šāds lēmums, kuru atbalstīja Būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova un Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns, tika pieņemts daļēji arī pēc situācijas ar stāvvietas būvniecību Vienības ielā. Jāatgādina, ka tur darbi ir apturēti līdz tiesas spriedumam, jo iedzīvotāji nolēma apturēt būvniecības darbus, kuri tika veikti saskaņā ar apstiprinātu teritoriālu plānu, kas arī tika piedāvāts apspriedei.

Varētu šķist, ka lēmums rīkot publisko apspriešanu pirms katras būvniecības var pagarināt šo procesu. Taču V.Širjakovs paskaidroja, ka apspriešanas gadījumā pašvaldība termiņos zaudē apmēram mēnesi, bet tiek nodrošināta no tā, ka pavisam zaudēs būvniecības objektu.
 


Написать комментарий

Pragmatiska un loģiska pieeja.