Komunālās ielas rekonstrukcija Daugavpilī var izmaksāt 1,8 miljoni latus 1

No 3. februāra līdz 5. martam Daugavpilī notika publiska apspriede par Komunālas ielas rekonstrukciju. Vakar, kad notika kārtēja domes apspriede, Daugavpils domes deputāti atbalstīja lēmumu, ka ielas rekonstrukcija notiks eiroprojekta ietvaros.

Rekonstrukcijas laikā tiks rekonstruēta braucamā daļa ar divām joslām, labiekārtota zaļā zona, piebrauktuves pie zemes gabaliem, kuri ir izvietoti gar ielu. Tāpat arī nolemts nozāģēt vecos un slimos kokus un to vietā iestādīt jaunus, uzstādīt drošības barjeras un apgaismojumu, uztādīt lietus ūdeņu novadīšanas sistēmu, novērst iespēju, ka ūdens tiks novirzīts uz blakus teritoriju.

Komunālas ielas braucamā daļa tiks rekonstruēta no dzelzceļa pārbrauktuves Nīderkūnos līdz krustojuma Skolas ielā. Kopējais trases garums ir 1 825 m. Projekta laikā plānots uztaisīt plātāku ielu līdz pat 7-7,5 m, labiekārtot gājēju un veloceliņus, noasfaltēt šķērsojošās ielas.
Kā paziņoja Celtniecības departamenta juriste Santa Pupiņa, publiskās apspriedes laikā par ielas rekonstruēšanu tika saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes. Atbalstot iniciatīvu, iedzīvotāji izteica savu viedokli par iespējamo aizsargdambi, la pasargātu Nīderkūnas no aplūšanas, kā arī par “kabatu” izveidošanu autobusiem, lai autotransports varētu tos apbraukt, kā arī kaut vienu gājēju pāreju un pievērst uzmanību aktīvam apgaismojumam Nīderkūnos. 

Pēc projekta speciālistu domām, rekonstrukcija varētu izmaksāt aptuveni 1,8 miljoni latu. Precīza summa tiks paziņota pēc iepirkumu veikšanas, kura tiks paziņota tuvākajā laikā. Darba veikšanai tiek paredzēti 18 mēneši.
 


Написать комментарий

Kas notiks ar transporta kustibu remontu laika, ka to organizaes !