Pieprasa pārapbedīt Sadāmu Huseinu

foto thedailygrindstone.blogspot.com
foto thedailygrindstone.blogspot.com

Irākas varasiestādes devušas rīkojumu slēgt pieeju gāztā un ar nāvi sodītā prezidenta Sadāma Huseina kapavietai un viņa mirstīgās atliekas pārapbedīt kaut kur citur. Šāda prasība izvirzīta tādēļ, ka aizvien vairāk irākiešu apmeklējot S. Huseina kapu, ziņo televīzijas kanāls Al Arabiya.

2006. gada 30. decembrī ar nāvi sodītais S. Huseins ir apglabāts netālu no viņa dzimtās Tikrītas pilsētas. Vietējās cilts vecākais Hasans el Nada šonedēļ paziņojis, ka saņēmis vēstuli no Salāh Ed Dīna provinces policijas, kurā pieprasīts slēgt pieeju kapavietai. «Provinces policija šo rīkojumu saņēmusi no Irākas Iekšlietu ministrijas. Varasiestādes, šķiet, ir nobažījušās par bijušā prezidenta popularitāti, jo redz, ka viņa kapavietu apmeklē aizvien vairāk svētceļotāju,» norādījis H. el Nada. Viņš gan precizējis, ka lielākā daļa cilvēku ierodas nevis apmeklēt S. Huseina apbedījumu, bet gan izmanto blakus esošās ceremoniālā kompleksa zāles – tajās regulāri notiekot kāzu svinības un bēru ceremonijas.

H. el Nada stāstījis, ka pieeja kapavietai tagad ir slēgta un cilts mēģinot šo problēmu atrisināt sarunās ar provinces gubernatoru. Viņš norādījis, ka kompleksā apbedīti arī citi bijušie Irākas līderi – Abdels Rahmans Arefs un Abdels Kerims Kasems un tās slēgšana nozīmē, ka tuvinieki nespēj piekļūt arī šiem apbedījumiem.

RIA Novosti atgādina, ka Irākas varasiestādes jau iepriekš mēģinājušas ierobežot pieeju S. Huseina pēdējai atdusas vietai – 2009. gadā tika oficiāli aizliegts organizēt ekskursijas uz šo kompleksu.


Написать комментарий