Olimpiskie čempioni Virtū/Moirs līderi pēc pasaules čempionāta daiļslidošanā deju sacensību īsās programmas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Vankūveras olimpisko spēļu čempioni kanādieši Tesa Virtū un Skots Moirs trešdien izvirzījās pirmajā vietā pasaules čempionātā daiļslidošanā deju sacensībās pēc īsās programmas.

Virtū/Moirs, kuri pasaules čempionātā uzvarēja 2010.gadā, bet pirms gada bija otrie, īsajā programmā tika pie 72,31 punkta.

Otrajā vietā ar 70,98 punktiem atrodas pagājušā gada pasaules čempionāta spēcīgākais pāris amerikāņi Merila Deivisa un Čārlijs Vaits, bet trešo pozīciju pēc īsās programmas ar 69,13 punktiem ieņem Natalī Pešalā un Fabjēns Burzā no Francijas, kuri ir pēdējo divu gadu Eiropas čempioni.

Deju sacensības noslēgsies ceturtdien ar izvēles deju.

Kā ziņots, pasaules čempionāta pamatsacensībām sieviešu konkurencē otrdien kvalificējās Latvijas talantīgā daiļslidotāja Alīna Fjodorova.

Priekšsacīkstēs Fjodorova brīvajā programmā tika pie 73,64 punktiem, ieņemot desmito vietu 33 dalībnieču konkurencē, bet pamatprogrammai kvalificējās 12 labākās dalībnieces.

Pamatsacensības daiļslidotājas sāks ceturtdien ar īso programmu.

Janvārī Fjodorova piedalījās Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē, kvalificējoties pamatsacensībām un izcīnot ļoti augsto 16.vietu, savukārt pirms mēneša viņa izcīnīja 21.vietu pasaules junioru čempionātā.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta pamatsacensības pirmdien nesasniedza Latvijas pāris dejās uz ledus Ksenija Pečerkina un Aleksandrs Jakušins, kuri priekšsacīkstēs ieņēma 17.vietu, bet pamatprogrammai kvalificējās desmit no 23 pāriem.


Написать комментарий