Latgales reģions piedalījās starptautiskajā izstādē “MITT 2012” Maskavā

foto latgale.lv
foto latgale.lv

Šogad otro reizi Latgales reģions piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū „MITT 2012”, kas notika Maskavā no 21.marta līdz 24.martam. 

Latgales reģions izstādē piedalījās kopā ar citiem Latvijas kolēģiem pie kopējā Latvijas nacionālā stenda, kas izcēlās citu stendu vidū kā mājīgs, skaists un vērsts uz cilvēka emocijām, sajūtām, aicinot baudīt atpūtu Latvijā nesteidzoties. Izstāde MITT tiek uzskatīta par vienu no piecām nozīmīgākajām tūrisma nozares izstādēm pasaulē.

Izstādes otrajā dienā, Tūrisma attīstības valsts aģentūra organizēja Latvijas preses konferenci, lai tūrisma firmu un masu mediju pārstāvjus informētu par Latvijas tūrisma aktualitātēm un tendencēm. Latvijas preses konferencē piedalījās Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, vēstniecības Konsulārās nodaļas vadītājs Uldis Simsons, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs, kā arī „Live Riga”, Jūrmalas domes un citu Latvijas reģionu un pilsētu tūrisma centru pārstāvji. Preses konferenci apmeklēja 17 Krievijas un 3 Latvijas mediju pārstāvji. Vēstniecības Konsulārās nodaļas vadītājs Uldis Simsons savā prezentācijā uzsvēra, ka izsniegto Latvijas vīzu skaits 2011.gada laikā salīdzinoši ar 2010.gadu palielinājās par 35%. 

Latgales reģionu šajā izstādē pārstāvēja Krāslavas novada tūrisma informācijas centra un Latgales plānošanas reģiona projekta BELLA DVINA 2 vadītāja Tatjana Kozačuka un viesnīcas „PARK HOTEL LATGOLA” direktore Ruta Priede. Latgales reģiona pārstāvji atzīst, ka bija pozitīvi pārsteigti par stenda apmeklētāju informētību par Latgales reģiona tūrisma tendencēm, tajā skaitā Latgales pilsētu tūrisma resursiem, atpūtu laukos pie Latgales daudziem ezeriem. Krāslavas pilsēta daudziem stenda apmeklētājiem asociējās kā pirmā pilsēta Latvijā šķērsojot Latvijas-Baltkrievijas robežu, jo daudzi Maskavas iedzīvotāji ceļā uz Rīgu/Jūrmalu šķērso robežu tieši robežšķērsošanas punktā Patarniekos Krāslavas novadā. 

Latgales reģiona uzņēmēji izstādes apmeklētājiem bija sagatavojuši komplekso tūrisma pakalpojumu paketes, kas garantē nesteidzīgu un kvalitatīvu atpūtu Latgalē 2012.gada vasaras sezonā. Stenda apmeklētājiem tika piedāvāta Latgales tūrisma karte, kā arī visu Latgales novadu tūrisma brošūras un kartes krievu valodā. Komplekso tūrisma pakalpojumu paketes, kā arī pārējie tūrisma materiāli apmeklētāju vidū ieguva lielu popularitāti.  


Написать комментарий