Mihails Pupiņš: Eiropas konkursā uzvarējām negaidot un tagad taisāmies uz Briseli

foto gorod.lv
foto gorod.lv

ES valstīs, jau 20 gadus veiksmīgi strādā speciāla dabas aizsardzības programma ar nosaukumu “Life”, kura investē ļoti lielus līdzekļus visādos projektos, kuri propagandē apkārtējās vides aizsardzību.

Starp citu, Daugavpils jau otro gadu pēc kārtas vada vienu projektu šīs programmas ietvaros, aizstāvot trīs ļoti retas amfībiju un reptiļu sugas: sarkanvēdera krupis, purva bruņurupucis un gludo čūsku.

Kā pavēstīja Gorod.lv Latgales Zooloģiskā dārza direktors Mihails Pupiņš, tikai reizi 10 gados, programma “Life” svin savu dzimšanas dienu pa visu Eiropu. Un tā kā 2012 gads ir jubilejas gads, tad bija izsludināts grandiozs konkurss, kura laikā vajadzēja uzrakstīt eseju, ko jums nozīmē programma “Life”un atsūtīt projekta fotogrāfijas.

Konkursā piedalījās arī mūsu Latgales zooloģiskais dārzs. Vēl jo vairāk, ka daugavpilieši ir iekļuvuši uzvarētāju 20-kā un tagad dosies uz Briseli uz balvu pasniegšanas ceremoniju, kura notiks šī gada 23 maijā. Ņemot vērā, ka piedalījās vairāk nekā simts eseju un, apmēram, 400 fotogrāfiju no viss dažādākām Eiropas valstīm, šī uzvara – īsts sasniegums!

“Mēs uzvarējām pilnīgi negaidot. Jo viss mans angļu valodas krājums ietilpa esejā no 20 vārdiem, bet mūsu fotogrāfijas, kuras nosauktas par visslābākajām, ir uztaisītas ar parasto ziepju trauku. Uz Briseli brauksim obligāti, par saviem līdzekļiem un ar personīgo automašīnu Golf, jo tāda iespēja satikt visus programmas “Life” ģenerāļus, lai popularizētu mūsu pilsētu un projektu, rodas ne katru dienu”, pārliecināts Mihails Pupiņš.

Ir vērts atzīmēt, ka Eiropas dabas aizsardzības programmas ietvaros tiek īstenots liels un nozīmīgs Daugavpils projekts – Gubiščes ezera attīrīšana, kurš aizsākās pēc iedzīvotāju iniciatīvas, un pirmais etaps jau ir veiksmīgi apstiprināts. Tā kā nav izslēgts kā Gubiščes ezers kļūs par īstu ezeru, un atgūs savu slavu, kā viss mīļākā pilsētnieku atpūtas vieta.


Написать комментарий