MK varēs sazvanīt pa bezmaksas tālruni, nākotnē arī pa 'skype'

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Turpmāk iedzīvotāji ar Ministru kabinetu (MK) varēs sazināties, izmantojot bezmaksas informatīvo tālruni 80000120, kas sāks darboties no trešdienas, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

"Lai atvieglotu iedzīvotāju saziņu ar Ministru kabinetu, esam ieviesuši bezmaksas informatīvā tālruņa līniju," norāda Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Plānots, ka šogad saziņas nodrošināšanai ar MK ieviesīs arī "skype" tehnoloģijas. Dreimane norāda, ka vēl viens no prioritārajiem darbiem valdības nama pieejamības nodrošināšanā būs uzlabot cilvēku ar īpašām vajadzībām pieņemšanu".

Gada pirmajā ceturksnī kopumā MM un Valsts kancelejā ir saņemts 741 fizisko un juridisko personu iesniegums, no tiem 687 adresēti premjeram un valdībai, uzklausīti 50 apmeklētāji, kā arī vairāk nekā 1800 zvani.

Vēstulēs, telefona zvanos un tikšanās laikā iedzīvotāji pauduši viedokli par izglītības un veselības jomu, interesējušies par tādām tēmām kā referendums, nekustamā īpašuma nodoklis, nodokļu deklarācijas iesniegšanas kārtība; iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieturēšana; sociālās palīdzības sniegšana. Iedzīvotāji nav vienaldzīgi arī par politiskajiem procesiem valstī, saņemti arī priekšlikumi normatīvo aktu izmaiņām.

Valsts kanceleja nodrošina Ministru kabinetam, Ministru prezidentam un Valsts kancelejai adresēto iesniegumu izskatīšanu, apmeklētāju pieņemšanu un uzziņu sniegšanu pa tālruni.


Написать комментарий